Ohláška nebo stavební povolení? Prosím poraďte

Prosím o radu. Doposud jsem si myslela, že budeme stavět na ohlášku, plánujeme bungalov do 150m2. Teď jsem někde četla, že se do této plochy počítá vše, terasa, zpevněná plocha pro příjezd auta do garáže,... Je to pravda?
Odpovědět
Profilova fotka
jeste loni to tak nebylo, ale nevim, jak je to s novym OZ a zmenou co byla na katastru ...
Odpovědět
Tak já fakt nevím jistě, takže brát s rezervou, ale tuším terasa se tam počítala i loni...
Odpovědět
Loni se nepocitala, ale nesmi byt pod stejnou strechou jako dum. Presah strechy byl uplne minimalni snad do 60cm, jinak se pocitalo vse do zastavene plochy. Ale jestli se letos neco zmenilo netusim
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, my máme zastavěnou plochu 133 m2, ale na úřadě počítali 141 m2, což je zastavěná plocha včetně zateplení fasády. Terasu ani chodníčky nepočítali, ale pokud budete mít krytou terasu a stání pro auto součástí domu (pod jednou střechou) tak se to započítávat bude.
Odpovědět
@mili23 Ahoj, my jsme se kvůli tomu byli zeptat na místním úřadě, na doporučení anašich projektantů, protože prý každý úřad to bere trochu jinak, je nejlepší se dojít zeptat s konkrétním předběžným návrhem a oni ti řeknou co všechno do toho budou počítat :o)
Odpovědět
No, to abych došla hned v pondělí na úřad. My máme zastavěnou plochu téměř 150m2 (je tam započítaná i garáž, která je pod střechou, ale terasu, ani příjezdovou cestu či fasádu jsme do toho opravdu nepočítali. Tak uvidíme. Každopádně moc díky za ohlasy. Doufám, že nám to projde na tu ohlášku, vyřízení stavebního povolení by trvalo asi mnohem déle a my chceme letos začít.
Odpovědět
Profilova fotka
@mili23 No, nám počítali tedy čistě zastavěnou plochu domu dle projektu, máme asi 143 m2. Sice terasu budeme mít, ale nemáme ji zastřešenou, není tam přesah střechy a neměli jsme si ani nijak zakreslenou v projektu - zastavovací situaci. Ale máme vedle ještě samostatnou dvougaráž 42 m2 a příjezdovou cestu 190m2 a stavíme pouze na ohlášku dle velikosti domu, garáž je jako příslušenství k domu.
Odpovědět
Profilova fotka
asi ej to podle kraje,mi vyřizovali před rokem a do ohlašky se počitalo vše,musely jsme odstranit terasu,přístřešek pro druhe auto napojenou na garáž,takže to budem delat dodatečne a ohlašku už dávat znovu teda nebudem počkáme na promlčecí lhutu
Odpovědět
Tak snad nám to vyjde. Terasu v projektu nemáme. Nad 150m2 máme jen tu příjezdovou cestu. No uvidíme. Každopádně děkuji za reakce!
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 7 měsících
Profilova fotka
Přidám také moji zkušenost. Plánujeme stavět bungalov, zastavěná plocha do 190m2 i s garáží a budeme mít stavební povolení, kde firmu nepotřebujeme mít uvedenou, jen razítko stavebního dozoru
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
kawaluca: Na žádosti o stavební povolení nemusíte mít uvedenou firmu, ale před zahájením prací, musíte jméno firmy stavebnímu úřadu nahlásit.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?