Ohláška stavby, jak dlouho vám trvalo vyřízení?

Dobry den,zajimalo by mě prosim jak dlouho Vam trvalo vyrizeni ohlasky stavby??od uplneho zacatku co jste se rozhodli,ze budete stavet. Dekuji moc
Odpovědět
Od podani zadosti max 30 dni. Do te doby se vyresi projekt, PENB, PBRS, statika, ... Vyjadrovacky, stanoviska a zavazna stanoviska. Odhaduju to na rok.
Odpovědět
Zalezi i jak dlouho budete resit projekt...ja si ho delala sama..tze tuhle dobu moc nepocitam..a od hotovyho projektu asi 4 mesice k povoleni..v nasem pripade..ohlasku na kulny co sem resila s tim byla o mesic driv...ale mela sem hodne stesti na ty instituce i na urad...no a projekt muze bejt za mesic...ale muze se tahnout i rok..to uz je hodne individualni..
Odpovědět
Zajimalo by me kdyz si na vyrizeni ohlasky zaplatite cloveka jak dlouhou dobu byste mu na to dali???ja si zaplatila pani architektku a ohlasku nam vyrizuje uz rok a 4 mesice. Zda se mi to strasne dlouho.
Odpovědět
@kacajarda A v jake fazi ted je? Uz ma projekt hotovy? Ceka na stanoviska? Byla s tim uz na urade?
Odpovědět
Docela mě teda děsíte... Pokud po Vánocích začneme řešit projekt a vše okolo toho, myslíte, že se to dá stihnout všechno vyběhat do půl roku? :-S
Odpovědět
@sallinka17 Stavebni urad na to ma 30 dnu a dotcene organy na vydani stanovisek, ktere k zadosti potrebujete, ma taky 30 dnu. Asi nejvic to muze urychlit projekt. My chceme v dubnu zacit stavet, projekt bude do Vanoc hotovy, pote se zacne s pozarni zpravou a prukazem energeticke narocnosti budovy, soubezne s tim pozadame o zavazna stanoviska a snad bude v prubehu unora vse pripravene. Bohuzel jeste nejsou k novemu zakonu napsane vyhlasky, takze netusime, jak ma vypadat textova cast. To nas dost zdrzuje.
Odpovědět
Profilova fotka
@puhelin S texty dokumentace si nedělej starosti. Ve vyhláškách jsou vždy přechodná ustanovení a tak je po přechodnou dobu možné podávat dokumentace zpracované "starým" způsobem :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Projekt vč. vyřízení veškeré dokumentace a vyjadřovaček cca 4 měsíce, za 35 dnů jsme měli souhlas... Paní asi nemá moc práce, když Vám to vyřizuje přes rok ( když nepočítám problémy, které samozřejmě mohou nastat, ale vy se o nic nezmiňujete) :-)
Odpovědět
@jitulkaka Zrovna jsem se z uradu vratila... Kolaudace je zatim velky otaznik... Nebo vy k tomu uz nejake "predbezne vyjadreni" mate?
Odpovědět
Profilova fotka
@puhelin K dnešnímu dni už měly všechny SÚ školení z ministerstva a je jasné, že RD, povolované od příštího roku, se nebudou kolaudovat. Prováděcí vyhláška ještě není, takže se neví, jak se budou stavby zapisovat a kdy a na základě čeho se budou přidělovat č.p. Ale myslím, že to v tuto chvíli nemusí nikoho trápit, protože stavby nově povolované se budou dokončovat nejdříve za rok.
Odpovědět
Profilova fotka
Ještě bych měla dodat, aby mne pak někdo nechytal za slovo, že např. developeři budou RD kolaudovat. Kolaudovat nebudou pouze stavebníci, kteří staví svůj dům pro svou potřebu.
Odpovědět
@jitulkaka Ze zakona ta moznost pro stavby, jejichz uzivani je mozne ovlivnit, uplne vypadla. Bud kolaudacni souhlas, nebo neco. Je to tam nedomyslene. My budeme dokoncovat na konci prazdnin, delame pudni vestavbu a pujdeme s tim na katastr.
Odpovědět
Článek se načítá
@puhelin my praveze mame projekt typovy takze s tim nema teoreticky zadnou praci.v cervnu dala na urad vsechny podklady oni ji to vratili pak to dala v zari a zase ji chybelo cosik. Uprimne uz me nebavi tak dlouho cekat. Myslela jsem si,ze kdyz to nekomu zadam do roka max budu mit klid.
Odpovědět
Profilova fotka
Na začátku března jsme se rozhodli,že stavíme a začali řešit projekt, v půlce března koupili pozemek, 15.7. jsme měli v ruce povolení.
Odpovědět
Profilova fotka
@puhelin V § 119 odst. 1 jsou vyjmenované stavby, které vyžadují kolaudační souhlas nebo rozhodnutí v případě, že je to a) infrastruktura, b) stavby jejíž vlastnosti nemohou budoucí uživatelé ovlivnit, c) stavba se zkušebním provozem a d) kulturní památka. Vypadl § 120 oznámení užívání. Proto tedy buď kolaudační souhlas (který je možné překlopit do kolaudačního řízení) a nebo NIC. Pokud již máte stavbu povolenou podle starého, tak vám oznámení užívání zůstává a buď ráda. To nekolaudování není pro stavebníka žádná výhoda, jak to na první pohled vypadá. Je na něj hozena celá odpovědnost za stavbu a problémy mohou nastat při pojistných událostech.
Odpovědět
@jitulkaka Jeste to povolene neni, v lednu to zanesu na urad a budeme ohlasovat. Podle pani na urade zakon o obcich ale cislo popisne prideluje pouze na zaklade souhlasu s uzivanim nebo kolaudacniho souhlasu/rozhodnuti. Coz rodinne domy nebudou mit...
Odpovědět
@jitulkaka Hledala jsem v zakone o obcich, jak to je doslova. Neni tam presne, ze to ma byt kolaudace, ale ma byt nejaky "doklad, který osvědčuje, že budova byla uvedena do užívání"
Odpovědět
Profilova fotka
@puhelin Po kolaudaci SÚ vyzývá obec k přidělení č.p. a navádí stavbu do RÚIAN a na základě toho katastr zapíše. Pravděpodobně teď bude postup stejný, jen s tím rozdílem, že to nebude na základě kolaudace, ale na základě předloženého geometráku a jak bude stavba v RÚIAN, tak obec dá číslo a katastr zapíše. Ale toto je pouze moje domněnka.
Odpovědět
@jitulkaka Jenze ten geometrak muze stavebnik donest i v pripade, kdy jeste stavba nebude dokoncena. Je to pekny paskvil... :)
Odpovědět
Profilova fotka
@puhelin Naprosto s tebou souhlasím. Přináší to skryté nástrahy pro stavebníky. A ještě by mě zajímalo, jak zareagují banky, které chtějí doklad o dokončení stavby.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?