Oznámení SU o zahájení stavby

Dobry den, chtěl bych prosim poradit. Mám v ruce Spolecny souhlas s provedenim ohlaseni stavby. V poslednim odstavci je napsano, ze jsem povinen ozbnamit SU predem termin zahajeni stavby, jmeno stavbyvedouciho. Jsem vyuceny zednik, praxe 12 let, dum si zvladnu postavit svepomoci. Chtel jsem se zeptat, jak to mam SU nahlasit? Mam ted jim napsat email, ze zitra kopnu? Nebo mam vypnit nejaky prislusny tiskopis poslat postou? Muzu ja byt stavbyvedouci nebo to musi byt nekdo s Ing? Dekuji za rady
Odpovědět
Profilova fotka
no ono, já treba to oznamoval az tesne pred kolaudací, takže tezkou hlavu bych si z toho nedelal. ALE, stejny laxni pristup nemusi mit tvuj SÚ. Radsi tam zajdi. Ja stavel s firmou a uvedl jsem tam majitele te firmy, zivnostnik bez ing a dr a mudr, takze asi taky v pohode.
Odpovědět
Vysvetleni kopiruju z webu ČKAITu: U rodinného domu, který je realizován svépomocí, je nutný stavbyvedoucí. Vyplývá to z § 160 odst.4 SZ – „Jde-li však o stavbu pro bydlení nebo změnu stavby, která je kulturní památkou, je stavebník povinen zajistit odborné vedení provádění stavby stavbyvedoucím.“ Odborné vedení provádění stavby je vybranou činností ve výstavbě (§ 158 SZ) – je zde nutná autorizace. Tato činnost je vykonávaná osobou, kterou nazýváme stavbyvedoucí (§ 134 odst.2 SZ). My jsme prohlaseni naseho stavbyvedouciho prikladali k zadosti o souhlas. Bez toho prohlaseni nam souhlas odmitli vydat.
Odpovědět
@ozzy77 Tak on jako majitel firmy predpokladam ma opravneni k provadeni staveb, jinak by stavebni firmu nemohl vest. Proto to nebyl problem :) Nebo jemu za to nekdo opravneny zodpovida (pokud by sam takovou firmu nemohl zalozit). Nutne to ing. byt nemusi.
Odpovědět
Profilova fotka
@puhelin jj měl, myslím, že jsme kopii dokládali i ke kolaudaci
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?