Podklady pro podání ohlášky - postup

Ahoj, je mi jasné, že těchto diskusí je tu mraky, ale právě i kvůli tomu je velmi těžké se v nich vyznat a najít si odpověď na to, co potřebuju. Každopádně, rozjíždíme stavbu domu a momentálně vyřizujeme koordinované stanovisko a doplňujeme věci pro bezproblémové podání ohlášky. Dnes mi paní na stavebním úřadě řekla, že ještě navíc je potřeba souhlas dopravního inspektorátu. Co jsem zatím našla, tak by se mělo jednat o souhlas s umožněním sjezdu z komunikace III. třídy na náš pozemek a je nutné mít nejprve souhlas vlastníka dotčeného pozemku (u nás tedy města) a Policie ČR a pak teprve můžeme podat žádost na odbor dopravy na Magistrátu, ať nám vydají souhlas. Je to opravdu takto, nebo je to zbytečné složité řešení a stačí pouze zajít na Dopravní inspektorát? Prosím, poraďte. Děkuji.
Odpovědět
Ještě doplnění - na portále veřejné správy si čtu přímo informaci nazvanou "Připojení nemovitosti na pozemní komunikaci (zřízení sjezdu)", kde se přímo píše: "09. Kde, s kým a kdy životní situaci řešit: Věcná příslušnost k vydání rozhodnutí se řídí kategorií a třídou pozemní komunikace, na níž má být sousední nemovitost připojena. Pro dálnice a rychlostní silnice je silničním správním úřadem Ministerstvo dopravy, pro ostatní silnice I. třídy krajský úřad, pro silnice II. a III. třídy obecní úřad obce s rozšířenou působností a pro místní komunikace pověřený obecní úřad." Jelikož se v našem případě jedná o silnici III. třídy, tak by to měl řešit pouze náš městský úřad + Policie, o které se na této stránce zmiňují dále... Jsem z toho opravdu zmatená jak lesní včela :-)
Odpovědět
Todle jsem řešil taky a bylo potřeba vyjadření policie která musela dát stanovisko že je možno bezpečně vjet a vyjet a s tímto jsem šel na správu silnic konkrétně moravskoslezského kraje středisko opava a tam mi to napsali ale samozřejmě ne na počkaní jedná se taky o silnici III.třídy a ještě magistrát města pod které patříte na sjezd kde se platilo 500 nebo 1000 teď už nevím.
Odpovědět
@kiss732 Moc děkuji za odpověď! Teď jsem si uvědomila, že my to vlastně nemáme silnici III. třídy, ale místní komunikaci - tzn. že schválení bude třeba od Policie ČR a obce a s tím pak zajít na správu silnic - magistrát by s tím tedy neměl mít v našem případě nic dočinění... Už se mi začíná trochu rozjasňovat složitost dokumentů pro stavbu :-D
Odpovědět
@sathine Nevím jak to máte u vás, ale místní komunikace jsem řešil před cca 2 měsíci. Na místně příslušném obecním úřadu na odboru dopravy jsem s pomocí úřednice napsal žádost, doložil situační plánek s rozhledovými trojúhelníky a zaplatil 500 Kč. Oni sami pak žádali o stanovisko dopravní inspektorát a do měsíce jsem dostal rozhodnutí o tom, že je to schváleno. (To, že opravdu žádali jsem zjistil z toho, že na situačním plánku se objevilo jejich razítko a poznámka, že souhlasí). A ten měsíc to trvalo prý i proto, že se to muselo projednat na radě obce.
Odpovědět
@jiri_1477 Děkuji za odpověď. My sice odbor dopravy nemáme, ale zkusím tedy na městský úřad zajít a poptat se.
Odpovědět
Profilova fotka
Kdyz jsme vyrizovali stavebni ohlaseni pro nas dum, poctive jsme sepisovali vsechno co po nas postupne chteli. Cely seznam mame u nas na blogu i s popisem co je mame tady: https://www.vodnici.net/2015/06/co-je... Ve zkratce (jeslti se tomu teda zkratka da rict ;-) ) seznam co chteli: A) Výkresová část -Situace širších vztahů -Situace -Pohledy na dům -Řezy domem -Základy -Půdorysy -Pohledy na plot -Situace B) Dokumentační část -Průvodní zpráva -Souhrnná technická zpráva -Technická zpráva k domu -Technická zpráva k sítím -Technická zpráva k železobetonovým překladům -Technická zpráva ke sjezdu z pozemku na komunikaci a parkovacímu stání -Statické výpočty -Požárně bezpečnostní řešení stavby -Hydrogeologický průzkum -Radonový průzkum -Hluková studie -Průkaz energetické náročnosti budovy -Tepelně technické hodnocení konstrukcí C) Závazná stanoviska dotčených orgánů -Souhlas sousedů -Souhlas Krajského úřadu -Souhlas rady obce s projektem -Povolení sjezdu na přilehlou komunikaci: Policie,Městský úřad obce,Správa a údržba silnic D) Vyjádření vlastníků sítí -Vodárenská společnost -EON -O2 -RWE E) Připojení na technické sítě -Vodárenská společnost -Projekt na vodovodní přípojku -Projekt na kanalizační přípojku -Kolaudační souhlas s umístěním rozvodové elektrické skříně na hranici našeho pozemku -Smlouvas EON o krátkodobém a dlouhodobém připojení elektřiny F) Vyjádření Krajského úřadu, odboru ŽP G) Vyjádření obecního úřadu s rozšířenou působností, odboru ŽP - Souhlas s použitím krbových kamen - Souhlas s trvalým odnětím zemědělské půdy ze ZPF H) Další chuťovečky - Archeologický ústav AV ČR - Prohlášení zodpovědného stavbyvedoucího včetně jeho diplomu - Souhlas Krajské hygienické stanice
Odpovědět
@ivusek Tak tomu se říká totální byrokracie :-D Jsem ráda, že tak 1/3 věcí naštěstí mít nemusíme! :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@sathine Jojo, spousta papiru. Bohuzel nas SU je hodne prisny, takze jsme museli dodat vse co dodat lze. Jedine, o com jsme vedeli ze jeste existuje ale nemuseli jsme, je vyjadreni vojaku, ze prostor kde stavime neni vojensky ;-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 5 měsících
Profilova fotka
Chci se optat na to vyjadreni hygieny,plati to pry od prosince 2015...Muze mi nekdo rict,za jakych podminek to musi byt?Soused, co uz zacal stavet rikal,ze po nem to nechteli,takze predpokladam,ze na to maji vliv m2?A na kolik ta sranda vyjde?Projektant mluvil o castce cca 60.000,- Kc :-S Stale rozdychavam,ze za vyjmuti z pudniho fondu zacvakame 70.000,- Kc Mam chut se na vsechno vykaslat :-(
Odpovědět
Profilova fotka
@ivusek a to my jsme vyjádření Ministerstva obrany potřebovali...a navíc jsme v ochranném pásmu minerálních vod, tak jsme ještě dokládali vyjádření Ministerstva zdravotnictví. příjezdová komunikace je slepá (jsme na konci), ze zákona s max. povolenou rychlostí 20 km/hod. a i tak jsme museli mít "rozhledové trojúhelníky. :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@2masoni Je az neuveritelny, co vsechno si dokazou vymyslet na lidi, ale firma si pak postavej vyrobnu kompozitnich plastu tesne vedle rodinnych domu a nikdo tomu neni schopny zabranit.
Odpovědět
@lluccin Nám řekla naše projektantka, že to prý je nějaký projekt, který rozjeli pouze v Moravskoslezském kraji, jestli to bude mít cenu udělat plošně. Navíc se ještě některé stavební úřady snaží vyjít stavebníkům vstříc a nechtějí to po nich. Takže asi záleží, v jakém bydlíte kraji a jaké máte stavební úřednice, pokud je to tedy pravda :-)
Odpovědět
Článek se načítá
@lluccin A ještě nechápu, proč by za to měli chtít tolik? Vyjádření je zdarma, jen je na to zákonná lhůta 30 dní... Pokud byste měli tepelné čerpadlo voda/vzduch, tak tam je povolení hygieny nutné, tzv. hluková studie, ale také pochybuju, že by se za to platily takové částky...
Odpovědět
@sathine Od 1.12.2015 je novela zákona a ke každé stavbě RD se vyjadřuje KHS, pokud usoudí, že je stavba v místě se zvýšenou hladinou hluku, tak musíte hladinu zvuku změřit.
Odpovědět
Profilova fotka
@sathine Tepelne cerpadlo mit budeme,ale pokud je vyjadreni zapotrebi k vydani stavebniho povoleni,tak to tezko pujde :-D Co jsem nasla v jinych diskuzich,tak se vetsinou mluvilo o castce cca 15.000,- ale doufam,ze se nam to vyhne.V oblasti,kde chceme stavet je zatim jen jeden dum,teprve ostatni budou stavet a po silnici tam projede tak 20 aut za den,takze snad alespon v tomto budeme mit stesti :-S
Odpovědět
Profilova fotka
Tez jsme se už chystali na SÚ pro ohlášku a tak jsme tam raději volali. A přesně od nového roku chtěli i hygienu. Jenže pan na hlukovou studii nespěchá a tak ho honíme jak se dá. Pak to dát na hygienu kde jsou zavalený žádostmi a sotva to stíhají za 30 dni. A pak na úřad. Budeme mit čerpadlo. Silnici před domem. A o něco dále máme koleje. To všechno se posuzuje.
Odpovědět
Profilova fotka
@lluccin my se cenu za studii dozvíme koncem tydne tak jsem zvědavá kolik to bude. Ale dokopat je k tomu je taky síla. Pan dostal chřipku a tak schůzku zrušil. Jsem z toho na prášky. A se studií pak na hygienu a tam to bude měsíc. Jako všude.
Odpovědět
Profilova fotka
Zdravím všechny, moc Vás prosím, už jste někdo podával žádost na hygienu (konkrétně na Krajskou hygienickou stanici Středočeského kraje se sídlem v Praze?) Co jste tam všechno dokládali? Pořád v tom nějak tápu :-( moc děkuji
Odpovědět
@xpism Ono je celkem jedno, kde to podáváš, důležitá je koordinační situace stavby, tzn. kde je umísta, kde jsou nějaké rušné vlivy (např. velká cesta, železnice apod.), dále jsem tam posílala návrh pokojů a dále by mělo být uvedeno, čím se bude topit, pokud TČ, tak kde bude umístěno. Já jsem to vepsala ručně na jeden papír, takové to povídání, kde co a jak bude :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@sathine náš stavební úřad po nás taky chce souhlas KHS,to co jste dodávali jim stačilo? na netu jsem si našla žádost a právě přemýšlím,co jim k tomu poslat... =-)
Odpovědět
Hodím do placu takovou radu obecně, když jsme nevěděli, co přesně po daném úřadě chtít a co jim dodat, chodili jsme se prostě ptát, většinou nám soupli rovnou nějaký lejstro a s neochotou jsme se snad nesetkali :) jinak když to tady tak čtu, tak my jsme takovou papirovacku diky bohu neměli, něco málo vyridil projektant a na stavebním úřadě byla moc mila pani, která nám se vším radila...snad bude mila i při kolaudaci, potřebovali bychom něco odpustit :) :)
Odpovědět
@vercabock To, co jsem vypsala, tak jim stačilo. Ale vzhledem k tomu, že to byla tehdy ještě pořád novinka, tak bych raději na hygienu zavolala a přímo se jich zeptala. Přesně jak píše @ellinkastavidomecek, u takových institucí je lepší se přímo zeptat :-) A když jim zavoláte, řeknete třeba, co víte ode mě a jestli jim to bude stačit, tak si nemyslím, že by byli neochotní ;)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?