Podmínky pro udělení stavebního povolení

Profilova fotka
Dobrý den, co vše může stavební úřad požadovat pro udělení stavebního povolení - ať už se to týká např. vzdálenosti od hranice pozemku, směru štítu, barvy střechy a pod. Rozhodli jsme se, že bychom chtěli stavět na pozemku, který jsem dostala od rodičů a už první návštěva na SÚ nebyla bez problémů, na typ domu a podmínky zatím nedošlo, zarazili jsme se na příjezdové cestě. Tak abychom na to byli připraveni a případně si vybrali i správný projekt. Ten v tuto chvíli vybíráme.
Odpovědět
Přečtěte si ÚP, popř. požadejte si o územně plánovací informaci. Jinak pravidlem je mít vyřešené přípojky, příjezdovou cestu, odstupy (jak od domů, pozemků, tak od ochraných pásem), dodržet ÚP.
Odpovědět
Urcite je dolezite vediet uzemny plan - my tam mame presne naznacene, kde mozme stavat dom ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@1karel1 Děkuji, zkusíme se poptat
Odpovědět
Jak je to vlastně se stavebním povolením? Musí se získávat vždy na jakýkoliv pozemek nebo pokud už je pozemek "připraven pro stavbu RD", tak už je to nějak zahrnuto v něm? Omlouvám se za případně úplně stupidní dotaz, ale snažím se utřídit si informace, nikdy jsem ho ještě nezajišťovala :-)
Odpovědět
@ookami_hime Povolení se dává na dům, takže ano, musíte. A specifikace "připraven na stavbu RD" vážně existuje? Nebo vy si myslíte, že je připraven:-D, aby vás na stavebním přadu nevyvedli z omylu.
Odpovědět
@bamak no v těch inzerátech člověk najde divné věci občas :-D každopádně díky za informaci :-)
Odpovědět
@ookami_hime Tak bych doporučovala, abyste si to ověřila než pozemek koupíte, na stav. úřadu a jestli na něm nejsou věcná břemena, nejdou přes něj sítě.....pohledejte tady a nebudete se stačit divit, co lidé koupili za statisíce a teď tam stavět nejde, nebo jen velmi omezeně.
Odpovědět
Profilova fotka
Někdy už může být na pozemek vydané stavební povolení. Ale to je na konkrétní typ domu a prodává se to i s tím projektem
Odpovědět
Aha, jasně, děkuji :) já právě nevěděla, jestli to je stavební povolení na pozemek nebo na konkrétní projekt.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?