Položka kolaudace v rozpočtu od stavební firmy - co obsahuje a není cena přehnaná?

Dobrý den, moc prosím o názor a radu...od stavební firmy, která nám zařizuje větší část stavby domu, jsme objevili položku s názvem Kolaudace v částce 15 tis. Kč bez DPH. Domnívali jsme se, že se jedná o poplatek za kolaudaci MÚ, nic takového se ale údajně neplatí. Prosím nevíte někdo, za co stav. firma účtuje tuto položku??? Ještě přemýšlíme, zda to nemůže být cena za různé revize (voda, elektrika, atd. potřebné ke kolaudaci), ale i tak se nám to zdá přehnané. Nemáte s tím někdo zkušenosti??? Samozřejmě se na to chceme zeptat přímo firmy, ale ráda bych byla dopředu připravená, ať vím jak reagovat. Moc děkuji předem za jakékoliv podněty/rady.
Odpovědět
Profilova fotka
Stavíme na klíč a takovou položku v rozpočtu nemáme. Ve smlouvě ale je, že dům předají ve fázi e kolaudaci, tj. včetně všech revizí a potřebných papírů. Nejlepší je se asi zeptat firmy, co tím myslela
Odpovědět
Profilova fotka
@jaasminka mame s manzelem firmu na rozpocty. Polozka kolaudace- tu jsem nikdy v rozpoctu nevidela. Polozky na revize musite mit v oddilech jednotlivych profesi a samostatne. Doklady ke kolaudaci jako jsou prohlaseni o shode, zpravy ze zkousek Vam musi dat automaticky pri prevzeti stavby, nebo jednotlivych casti, ktere jste si objednali, revizni zpravy jsou soucasti revizi a jsou soucasti i ceny za revize. Jinak kolaudaci stavby si na stavebnim urade zarizujete sami, predpokladam. Takovych fiktivnich polozek si firmy pocotaji do rozpoctu vic, chteji nekde vydelat, ze?? Rozpocet si nechte pripravit vzdy predem a mejlepe, kdyz date slepy( bez cen) k oceneni od profi rozpoctare, jinak Vam tam budou pocitat i cisla bot. Byla jsem i rozpoctar ve stavebni firme, takze vim, jak se to dela...a jak pise @slabici ve smlouve vypsat, co maji predat k prevzeti a predani stavby.
Odpovědět
@mandre Moc děkuji. Mohu se zeptat, kolik se pohybují revize za jednotlivé části? Máme zde elektriku, tep. čerpadlo napojené na podlahové vytápění, septik, studnu....budu ráda i za nějaký odhad.
Odpovědět
Profilova fotka
Elektro 1000-1500, hromosvod 1000-2000, spalinova cesta (komin) 1500-4000. Plyn predpokladam podobne... Protokoly o tesnosti jimek, tlakove zkousky, topna zkouska - to vystavuji primo jednotlive profese a neni na ne potreba kulate razitko.
Odpovědět
Profilova fotka
@jaasminka zalezi na rozsahu, velikosti te revize, vychazej z toho, ze bere +- 400,-/hodinu....takze si ty castky podel hodinovkou a uvidis, jestli tam tolik hodin bude travit vc. Zpravy... Na malym dome to je hned, na vetsim to muze trvat dyl. Ale je to v radech tisicu korun.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?