Povinnost chodníků a veřejného osvětlení k získání stavebního povolení?

Dobrý den, může nám být stavební povolení pro RD zamítnuto na základě toho, že v lokalitě, ve které chceme stavět nejsou chodníky a veřejné osvětlení? Chodníky končí cca 50 m a osvětlení cca 100 m od našeho pozemku. Příjezdová komunikace k pozemku splňuje přísl. požadavky a povolení k dopravnímu připojení pozemku již máme. Bohužel se obáváme města, které s chybějící infrastrukturou má problém. V jiných částech jim ale nevadí že se staví v místech bez chodníků a osvětlení. Potřebujeme proto do ruky nějaké nařízení, předpis nebo metodiku, která by je přesvědčila. Napadá mě pouze odvolávat se na výjimku z vyhlášky 501/2006, protože jak tady v diskuzích čtu, běžně se na základě této výjimky povolí štěrková příjezdová komunikace, která pochybuju, že bude splňovat chodníky a osvětlení.. bohužel se obávám toho, že to pro město nebude dostatečně silný argument
Odpovědět
Asi zákeží a konkrétním SÚ, u nás se teď postavil a zkolaudoval barák na konci vesnice skoro v lese, ani chodník ani VO neměli. O lampu si žádali obecní úřad až po dostavení. Konkrétní § teda ale nevím.
Odpovědět
U nás nedají SÚ pokud není veřejné osvětlení, chodníky a zpevněná komunikace. Takže záleží na úřadě a přijde mi, že už je to tak všude.
Odpovědět
Asi by to chtělo vidět nějakou situaci, nejlépe na letecké mapě, takto se to dá těžko posuzovat a taky těžko radit. U domu žádný chodník nemám, VO je nejblíž asi 40m a žádný problém. Jinak jsem myslel, že už vám to zamítli a ne, že možná. Pokud je pozemek určen k zástavbě, koukněte do regulačního plánu. To jsou jediné omezující podmínky. Chodníky, nechť si město postaví za své, platíte snad daně....
Odpovědět
Taky máme zkolaudováno a to jsme neměli fyzicky ještě ani cestu, ani osvětlení, ani chodník. Prostě jen bláto-style "polňačka".
Odpovědět
tohle je pohled od parcely, na křižovatce tím směrem je končící osvětlení i chodník. Řešíme to pořád, viz diskuze "boj s městem" a očekáváme argumenty typu nemáte to a to, takže jsem si dovolila založit nové téma, abysme na tento argument mohli být připravení. Začínám si ale myslet, že ať už řekneme a odkážeme se na cokoli, tak je jim to jedno. Na otázku, jak to že u souseda jim tyhle věci nevadily odsekli, že teď neřeší souseda a co bylo bylo.
Odpovědět
Profilova fotka
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
@greysnow Nevidím důvod, proč by jste měli řešit chodníky a VO. Ulice je nejspíš v majetku města, tak ať si to tam postavěj. Pokud by se cukali, vemte si právníka na stavební právo. Těch se na městech bojej. Protože vaše ztráty, mohou být na účet města.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?