Pozemek od města - co všechno musím vyřídit kvůli povolení?

Dobrý den. Koupil jsem stavební parcelu od města. Pozemek je kompletně zasíťovány od města. V kupní smlouvě máme napsáno, že don5ti let musíme začít stavět. Chtěl bych se zeptat co všechno budu muset já vyřídit abych dostal povolení. Děkuji za odpovědi.
Odpovědět
Doporucuji dojit na stavebni urad k prislusnemu urednikovi, ktery ma na starost Vasi cast mesta, dostanete seznam vsech potrebnych dokumentu a vysvetleni. Tak jsme to udelali my.
Odpovědět
Nejprve zajdete na uzemni planovani, aby vam k vasemu pozemku dali uzemne planovaci informaci. vy budete miz cerne na bilem, jak muze a jak nesmi stavba na tom pozemku vypadat, abyste predesli neprijemnostem. mohlo by se stat, ze budete mit projekt hotovy a zavazna stanoviska souhlasna a uzemni planovani vam da nesouhlas a cely projekt zacnete odznova. pak si urcite zajdete na stavebni urad. lokalitu znaji a vi, jake problemy muzou nastat (vysoke napeti ve styku, nutnost protihlukove steny, problemovy soused, ...).
Odpovědět
Město má 2500 obyvatel. Radnice má celkově snad 4 mistnosti tak tipuju, územní plánování a stavební ohlášení se bude dělat na jednom miste. Dneska tam teda zajdu a zjistím snad něco
Odpovědět
@sorrer Jestli nejste obci s rozsirenou pusobnosti, ale jen s poverenym obecnim uradem, pak se muze stat, ze budete mit uzemni planovani ve vetsim meste (stejne tak treba zivotni prostredi), u vas pouze stavebni urad.
Odpovědět
My to řešíme teď. Museli jsme na obec s rozšířenou působností kvůli územnímu plánování, pak na odbor životního prostředí kvůli komínu ke krbu, hygiena kvůli tepelnému čerpadlu a to by mělo být vše. :-)
Odpovědět
@sankovab dodavatel energie... plynu atd? Od nich nic? Sousedi?
Odpovědět
Tak dodavatele nám udělal projektant, tak jsem to vypustila úplně. A se sousedy máte také pravdu. My vzali jeden situační výkres, došli k sousedům a byl klid :-)
Odpovědět
Musím za sousedy když na pozemcích zatím nic není postaveno a teprve teď se řeší koupě pozemku kolem nás?
Odpovědět
@sorrer Musite za vsemi vlastniky sousednich pozemku, se kterymi ma ten vas pozemek spolecnou hranici.
Odpovědět
Profilova fotka
Uzemní plánování bude v tomto případě určitě v obci s rozšířenou působností, ale na Vašem SÚ Vám řeknou kde to je. A za sousedy musíte - buď Vy nebo je pak v rámci řízení obešla SÚ - kdyby s Vámi nespolupracovali/nemohl jste je sehnat. Pokud se zrovna mění, ale teď je soused vstřícný (třeba obec?) můžete se poradit, zda souhlas původního majitele bude platný i pro nového. Zase tolik těm zákonům nerozumím :). Ale opravdu běžte za SÚ a stáhněte je o co nejvíc informací :). Měli by jste dostat i seznam správců sítí, dotčených orgánů státní správy, rozsah dokumentace (ale ta je daná vyhláškou) atd. Pak už tu určitě zkonzultujete případné nejasnosti.
Odpovědět
Tak mi řekli na územním plánování, tebe jim to jedno. Žádný požadavek ohledně tvaru domu a ohledně střechy neměli.... jinak mi bylo řečeno že ohledně sítí jdou potřebné dokumenty stáhnout. Myslím tím elektriku a plyn. Nevíte kde to konkrétně najdu? Potom mi bylo ještě řečeno, že vyřízení papíru z archeologie trvá nejdelší dobu? Je to opravdu Tak?
Odpovědět
@sorrer tak vyjádření k existenci sítí najdeš na stránkách dané společnosti.
Odpovědět
Článek se načítá
@sorrer Proto si vyzadejte seznam instituci, kteri vam musi dat zavazne stanovisko. Jestli jste v archeologicky zajimave lokalite, asi to budou prozivat. My mame dum na byvalem rybniku, tak byli archeologove v klidu (bylo to v ramci koordinovaneho zavazneho stanoviska silnicniho hospodarstvi, zivotniho prostredi, pamatkove pece a uzemniho planovani). Jinak bych to jejich "je jim to jedno" urcite pozadovala pisemne. Od 1.1. je to instituce, ktera pri ziskavani zavaznych stanovisek dela nejvetsi problemy.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?