Musím mít k domu po vlastním pozemku zpevněnou cestu?

Musím mít k domu po vlastním pozemku zpevněnou cestu/plochu? Případně jake jsou minimální rozměry. Vynětí ze ZPF je 180kc/m2 tak bych to chtěl co nejvíce zredukovat. Děkuji
Odpovědět
Profilova fotka
Asi už nepotřebujete ale kdyby někdo řešil, tak: Toto řeší vyhláška č. 501/2006 Sb. a přesněji § 20 odstavec 7, kde se píše že: "ke každé stavbě rodinného domu nebo souvislé skupině těchto staveb musí vést zpevněná pozemní komunikace široká nejméně 2,5 m a končící nejdále 50 m od stavby" Když tak se podívejte: http://www.ceskestavebnictvi.cz/pdf/1... Jinak projektant, by Vám měl toto říci. Dále prosím, dejte pozor, jelikož asi stavíte na zelené ploše, tak danou věc proberte s požárním technikem. Hasiči totiž mohou vznést závazný požadavek o vybudování otáčiště. Ale jak píši, záleží jak to vypadá, kde stavíte. Vycházím jen z toho, co uvádíte, tedy že příjezdovou cestu si musíte koupit a v okolí je zelená plocha. Tudíž problém pro hasiče. Pamatujte.
Odpovědět
Profilova fotka
Když je cesta delší jak 50m a široká na jedno vozidlo musí být zpevněná plocha a otočiště pro hasiče asi 4x10m. Teď jsme to řešili. A vodáci chtějí každých 20m šoupě/uzávěr s šachtou/. Cena 8tis.za kus.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?