Problém s regulativy

Profilova fotka
Dnes jsme byli na životním prostřední s projektem a tam nám zamítli projekt s tím, že nemáme v projektu garáž. A řekli nám, že ji musíme mít u domu, i když mi ji nechceme. Odvolali se na tento odstavec..... Garáž bude součástí objektu – vestavěná nebo přistavěná. U pozemků, které to z důvodu např. výškového převýšení terénu neumožňují, bude možné umístit samostatně stojící garáže s vjezdem z přilehlé veřejné pozemní komunikace (u rodinných domů č. 28, 29, 30). Všechny regulativy jsem si před zadáním projektu celkem důkladně četl.. a tento odstavec mi přišel, že když nemám garáž, tak to nemusím přeci řešit.. a pokud ano, tak podle toho daného odstavce... A asi v tom nejsem sám, protože známí, co pracuje na stavebním úřadě, tak si to myslel úplně stejně. Co si o tom myslíte vy? Jak by jste to pochopily?
Odpovědět
Proc to resi zivotni prostredi? Jak budete parkovat auta?
Odpovědět
@puhelin V dnešní době auto nepotřebuje garáž stačí střecha, jen musíte mít kam dát kola sekačku nářadí atd. Píšete to tak že vyžadují aby všechny uvedené domy byly stejné.
Odpovědět
@wpavel Nic takoveho nepisu! Ptam se, jak to budou resit. Jestli parkovacim stanim, zalivem v chodniku, pristreskem, ... Kde budou stat navstevy atd. Proto se taky ptam, proc to resi zivotni prostredi. Kdyby to resil uzemni plan, je to jasne. Ale to si meli pred koupi pozemku vse ujasnit a az ted zpetne resit regulativy plochy. Tim se nezastavam ani jedne strany, jen bohuzel nezjistili predem vic, jak je ta podminka myslena. A ano, souhlasim, ze pro auto je lepsi zastreseny carport. Ale to neresi problem tazatele.
Odpovědět
Profilova fotka
V projektu máme naprejektované dvě místa na stání aut se zpevneným povrchem. Ale podle toho článku nám řekli, že jim to nestačí, a máme tam někam narvat ještě garáž. Ale tu máme možnost dát max za dům, a tam je už tak dost velký svah. Regulativy jsem si četl, ale podle toho mě fakt nenapadlo že garáž je nutný požadavek.. Ani teď bych to z toho nevyvěštil. No a zastřešené stání (momentálně pergola) když by se přejmenovala v projektu na garáž. Stačilo by jim to?? Bude to splňovat nějaké nevím jaké specifika garáže? Děkuji za odpovědi
Odpovědět
@michal_kraus To se zeptejte jich, my to tady nerozhodneme. Uzemni planovani s tim nema problem?
Odpovědět
Profilova fotka
To mi je jasný. Jen si chci zjistit jaké máme možnosti. Jdeme za nimi zas až příští týden ve středu. No a v územním plánu je ten odstavec co jsem psal v prvním článku.
Odpovědět
@michal_kraus Ale zadali jste i o stanovisko uzemniho planovani (priklada se k zadosti o souhlas/stavebni povoleni).
Odpovědět
Profilova fotka
No to je to povolení od životního prostředí. Ti nám řekli že parkovací místa ne a garáž ano.
Odpovědět
@michal_kraus Zivotni prostredi je jiny odbor nez uzemni planovani.
Odpovědět
@michal_kraus Jde mi o to, jak moc zavazny ten jejich nesouhlas je. Muzete proti tomu bojovat tim, ze o povoleni stavebni urad pozadate i se zamitavym zavaznym stanoviskem. Dulezite je podat zadost o stavebni povoleni, ne ohlasku. Dostanete samozrejme rozhodnuti o nepovoleni stavby, proti kteremu se odvolate a cele to bude posuzovat krajsky stavebni urad. Predem se samozrejme muzete na krajskem stavebnim urade poradit o tom, jak oni ten odstavec chapou, at zhruba tusite, jakou sanci s odvolanim mate.
Odpovědět
Profilova fotka
Super. Pokud nám nevijde ten plán s pergolou tak to zkusím asi touhle cestou 😉 děkuji
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?