Problémy se stavebním povolením

Profilova fotka
Dobrý den! Zajímalo by mě, zda se někomu stalo, že nedostal povolení, nebo kde narazil se stavebním úřadem či jiným účastníkem na problémy, ať už třeba s typem projektu, osazením na pozemek a podobně. Jak jste případně tyto problémy řešili? Zvažujeme vážně výstavbu dřevostavby, ale ráda bych slyšela to, kde bychom mohli narazit. Díky za vaše názory
Odpovědět
Profilova fotka
@radunka78 to se neda rict, kazdy narazi nekde jinde, nekdo treba nikde a nekdo na vice mistech :) zalezi na situaci, miste stavby, urednikovi, ..... ja jsem 5 mesicu resil souhlas se stavbou od majitele sousedniho pozemku ktery je v restituci, coz je temer neresitelne, urad mne najednou nebyl ochoten sdelit co vse chce za papiry, takze vzdy kdyz jsem jednu vec odevzdal, napsal mne o tech dalsich co by chtel, ale jinak to celkem slo, netrvalo to ani rok :) presneji od 22.12.2014 do 29.9.2015 :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@geodett to je šílený, že se to vyřizuje tak dlouho. Jsem zvědavá, jestli na to budu mít nervy :D Manžel e sice stavař, takže o spoustě věcí ví, a když ne on, pomůžou mu kolegové, přesto mám strach, abychom právě nenarazili na lidech :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@radunka78 ne normalne se to tak dlouho nevyrizuje, jen jsem dokladal to ze co stavba to original, normalne je na ohlasku 30 dnu a kdyz budete presne vedetr co po vas budou chtit, tak za 1-2 mesice sesbirate vsechny podklady a je to
Odpovědět
Profilova fotka
@geodett no jednou jsme se rozhodli a že jsme nejprve hledali byt, tak doufám, že na to budeme mít nervy a dotáhneme to do zdárného konce, i když ještě nejsme ani na té startovní čáře :-)
Odpovědět
Potřebné dokumenty pro stavební povolení jsem dával dohromady 6 měsíců, ale nedá se říci, že bych spěchal. Narazil jsem na problém se souhlasem majitele sousední parcely, ne že by nedal souhlas, ale ten pán prostě přestal existovat a nebyl k zastižení žádným způsobem. Obrátil jsem se na stavební úřad, ten koukl na situaci, prohlásil, že máme jen jeden společný bod dotyku a že možnost, že bych ho nějak omezil prakticky neexistuje (což je i můj názor) a tento souhlas mi odpustil. Po zkompletování všeho potřebného jsem měl stavební povolení vyvěšené na plotě za dva týdny :-D Takže má zkušenost je velice dobrá a zdá se, že jsme si vybrali dobré místo k životu, místo kde úředníci pracují pro lidi.
Odpovědět
Profilova fotka
Zdravim, pokud byste potřebovali jen ohlášku, tak tady je seznam toho, co jsme potřebovali my https://www.vodnici.net/2015/06/co-je.... Jak už tady ale bylo řečeno, vždycky záleží na místních podmínkách, čímž mám na mysli jak v souvislosti s pozemkem a lokalitou (např. CHKO), tak v souvislosti se stavebním úřadem. Být Vámi, tak bych začla právě návštěvou stavebního úřadu, kde by Vám měli říct, co vše budete potřebovat, případně s Vámi proberou potenciální zádrhely, které by při získání stavebního povolení mohly nastat. Tím si také otestujete, nakolik jsou úřednice ochotné/neochotné a zjistíte, jestli budou dělat problémy.
Odpovědět
Profilova fotka
děkuji všem!
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?