Realizace sjezdu mimo projekt

Dobrý den, potřeboval bych poradit ohledně mé situace. V projektu RD pro stavební povolení máme i projekci plotu, nájezdu a brány pro auta, ačkoliv firma která nám bude dělat realizaci baráku plot a okolí dělat nebude (SÚ to požadoval). Na první pokus nám dopravní inspektorát zamítnul žádost sjezdu s tím, že sjezd je nebezpečný, kvůli nedostatečnému rozhledu. Stejně řešený sjezd má v okolí 80% baráků a jen v naší ulici jich takových je minimálně 8, proto nás dost překvapilo že zrovna nám to zamítnou. Po úpravách s lepším výhledem už byl sjezd dopravním inspektorátem schválen. Chtěl bych se zeptat, co by se mohlo stát, pokud bych sjezd nakonec udělal dle první varianty? Ulice je velmi klidná, stejně řešené to mají skoro všichni, tak proč bych já měl mít něco extra? Pokud začnu realizaci sjezdu až po tom, co ohlásím úřadu ukončení stavby a budu mít přidělené číslo popisné, bude někdo zkoumat jak si potom sjezd udělám? Pokud nebude nějak vybočovat z konvenční realizace v ulici tak si toho možná ani nikdo nevšimne. Chápu že pokud by se náhodou stala nějaká nehoda při výjezdu tak je možné že by to někdo zkoumal, ale to je riziko které jsem ochoten akceptovat a většina mých sousedů také.
Odpovědět
@xerw že to mají oni nevadí mají to kdo ví jak dlouho a v té době to předpisům souhlasilo. Ale ty se furt mění takže musíte splnit aktuální požadavky. Záleží jestli úřad pro kolaudaci bude chtít aby byl vjezd hotový a to bude muset být jak byl schválen. Klasický není žalobce není soudce záleží kdo z vašich sousedů to bude vědět pak se třeba rozhadate a on vám to pak dá sežrat třeba. Osobně bych to dál jak je to schválené a mám klid.
Odpovědět
Uvádíte, že v projektu RD máte i projekci ( to není projekce ale zřejmě zákres místní situace ) plotu, včetně brány - vjezdu na pozemek, kdy uvádíte, že první variantu řešení vjezdu DI neschválil. Pokud ve stavebním povolení máte jednoznačně stanoveno co a jak kde má být, tak to co je uvedeno má být také při kolaudaci objektu a SÚ může na místě zkoumat zda to tam tak je a zda je to provedeno v souladu se stavebním povolením. Takže v době kolaudace to provedení musí odpovídat povolenému, takové to, že při kolaudaci nebude vjezd zhotoven - tedy část stavby provedena, tak budete kolaudovat později, až to doděláte. Úředník SÚ Vám zcela jistě nezkolauduje nedostavěnou stavbu. A to, že sousedé mají vjezdy jinak - k tomu napsal již edison101 - zákony, nařízení, vyhlášky se mění a to co tehdy - dříve mohlo projít, bylo změněno - upraveno a v dnešní době to může být vyžadováno zcela jinak. Pokud úředník při kolaudaci zjistí, že jste vjezd provedl jinak - viz Vámi uváděná první varianta, tak to zcela jistě nezkolauduje, to si nevezme jak se říká "na triko"...
Odpovědět
@franti_p takže když mám v projektu pro stavební povolení nakreslenou terasu 40m2, dřevěnou, tak bez ní mi nedají číslo popisné?
Odpovědět
@rumcajk Je to možné. Záleží na velkorysosti, resp. preciznosti stavebního úřadu.
Odpovědět
@milanq to abych pošetřil palety 😏
Odpovědět
@rumcajk Ono může být veselo i s hypotékou...
Odpovědět
Jak píše milanq - může se to stát. Pokud je to v projektu - stavební dokumentaci, tak SÚ by měl kontrolovat, zda je stavba provedena v souladu s ním. U té terasy také může záležet na tom, zda dřevěná bez základu, nebo zpevněná se základem a pak na tom, jaký úředník Vás má na SÚ přidělenou Vaši stavbu. Někde vůbec nechodí na kolaudaci, jinde kolaudují fyzicky. A jak píše kofejn - pokud máte na stavbu hypotéku, tak pokud je v projektu ta terasa a Vy by jste ji neudělali, tak by to mohl být problém, neboť stavba byla naceněna včetně terasy a bez terasy má ta stavba - nemovitost jinou - menší hodnotu.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?