Schválení podsklepení rodinného domu, na koho se obrátit?

Kdo prosím schvaluje, zda můžeme mít rodinný dům podsklepený nebo ne? Na koho se obrátit, kde se zeptat? A co všechno k tomu bude potřeba doložit?
Odpovědět
Územní plánování, životní prostředí, stavení úřad, památková péče, báňský úřad. Předpokládám, že spolu se suterénem budete stavět i nadzemní část, tj. potřebujete projektovou dokumentaci v rozsahu dle vyhlášky + závazná stanoviska dotčených orgánů, které vám určí stavebního úřadu + případné souhlasy účastníků řízení.
Odpovědět
Profilova fotka
Pokud neplanujete kopat hloubeji nez 30m do zemne, abyste museli mit souhlas banskeho uradu tak se o sklep explicitne navic nezada. proste si nechte udelat projekt na podsklepeny dum a s timto projektem pozadejte o stavebni povoleni. K nemu se vam museji vyjadrit vsechny dotcene instituce a na stavebnim uradu vam reknou kdo to je.
Odpovědět
Profilova fotka
Stavební řízení nebo ohláška jsou tzv. "návrhová řízení", tedy SÚ schválí to, co si stavebník navrhne, pokud je stavba v souladu se stavebním zákonem a příslušnými vyhláškami. Neexistuje nařízení ani jiné omezení, které by stanovovalo, zda může být RD podsklepený. To záleží pouze na stavebníkovi (samozřejmě předpokládám, že jde o novostavbu RD a ne že budete podsklepovat stávající památkově chráněný dům - to je nesmysl) :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?