Souhlas obce se stavbou, připojení k síti apod.

Ahoj vsem. Budeme stavet s pritelkyni u nas ve vesnici a potrebujeme souhlas obce se stavbou, pripojeni ke kanalizaci, souhlas se sjezdem atd. Nevite nekdo kdo nam ten souhlas muze dat? Starosta? Obecni rada? Nebo musi zastupitelstvo? Jde o to ze u nas jsou vsichni desne rozhadani a zastupitelstvo se schazi jednou za 3 mesice a mam strach ze nekeri s tim souhlasem mohou mit problemy (duvod se vzdycky najde) a cele se nam to muze protahnout. Nase obec ma 1.600 obyvatel a 15 zastupitelu. Nevite tedy nekdo kdo nam v tomto pripade muze/nemuze musi/nemusi dat ty souhlasy?
Odpovědět
Ahoj Tobě! Souhlas dává starosta, ale až na základě zasedání zastupitelstva. Měli jsme to taky tak, zasedali každé 3 měsíce. Dej si hlavně veliký pozor na sítě; u starosty si zjisti, které sítě jsou koho - komu která síť patří (kdo je spravuje je úplně jedno). Např. vodovod může být obecní, ale voda v něm patří někomu jinému (nebo ne) a správcem může být někdo další. Mě takhle vypekli v plynárnách a musel jsem pak žádat o změnu v projektu, věcné břemeno a starosta skákal 3m nad zem. Nejhorší na tom je to, že jdeš do nějaký instituce, kde chceš radu odborníka a každý ti tam řekne něco jinýho...
Odpovědět
Ke zřízení sjezdu potřebuješ souhlas vlastníka komunikace, souhlas silničního správního úřadu a Policie ČR (ten si žádá siln. úřad). Žádost podáváš včetně s dokumentací, z níž jsou patrné parametry připojení.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?