Souhlas souseda při ohlášce - krajský úřad

Dobrý den všem, obracím se s dotazem ohledně podpisu vlastníků sousedních pozemků při ohlášce na dům. Jedním z našich sousedů je i Krajský úřad (komunikace), nesetkal jste se někdo s tím,jakou formou od nich získat souhlas? Zda zaslat doporučeně a čekat...? Na ohlášku samozřejmě spěcháme a mám trošku obavy, že se toto zadrhne :-| proto zjišťuji vaše zkušenosti a případné rady :-) Díky všem.
Odpovědět
Profilova fotka
Předpokládám, ze to vam nebude moci napaat žádný urednik, takze to pujde pravděpodobně pres radu kraje, takze se zdržením určitě počítejte, obzvláště teď přes leto. Nevim, jestli nebude rychlejší jit pres stav. povolení, kde maji stanovené lhuty na vyjádření.
Odpovědět
Profilova fotka
A opravdu ten souhlas od nich potřebujete? Po nás stavební úřad chtěl jen souhlas sousedů (fyzických osob), obce, ale třeba souhlas lesů, se kterýma sousedíme, po nás nepožadoval.
Odpovědět
@jakuda Tak to by bylo fajn, kdyby to nemuselo být.. v pondělí ještě zavolám na úřad a poptám se,ať neplaším zbytečně :-) Každopádně, jak říká zmrz_lina,jejich případný souhlas by byl asi opravdu díky zákonným lhůtám rychlejší přes stavební povolení..
Odpovědět
Profilova fotka
@maaja6 no teď ještě koukám, region Kutná Hora, takže spadáte pod Středočeský kraj, tak to doporučuju fakt řešit stavebním povolením, protože z Krajského úřadu Stč. kraje můžete na papír čekat nekonečně dlouho... :-/
Odpovědět
@maaja6 Jestli to chápu správně, tak vlastní nějakou cestu, tak to nevidím důvod, proč by vám měli dávat souhlas. Podpisy sousedů se myslí podpisy vlastníků pozemků a ne komunikací... Ale jinak určitě zavolejte na stavební úřad, paní úřednice mi tehdy přesně řekla, od koho bude podpis chtít.
Odpovědět
@jakuda Mel jste rizeni nebou souhlas+ohlasku?
Odpovědět
@sathine Přesně tak, kraj vlastní silnici 3.třídy, která vede podél našeho pozemku.. No uvidíme, hned zítra zavolám na úřad a zjistím.. Děkuji :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Měli jsme spojené územko s ohláškou.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?