Stavba kůlny jako první stavby na pozemku. Je to možné?

Ahoj, dobrý den, mám takový dotaz, který už možná někdo řešil, ale nenašel jsem ho. Kupujeme pozemek a před započetím stavby domu bychom rádi postavili zahradní domek - kůlnu, který v průběhu stavby bude sloužit k uskladnění materiálu a po dokončení stavby bude sloužit jako klasická kůlna. Svými rozměry se vejde do 25 m2, ale je to první stavba na pozemku. Je potřeba nějaké povolení/ohlášení? Případně co je potřeba? Máte někdo tu zkušenost? Děkuji Jirka
Odpovědět
Ahoj, zrovna jsem to konzultoval s paní na stavebním úřadě. Stavbu do 25m2 můžeš postavit na zastavěném pozemku - tzn. musí tam "stát" nebo být umístěn domek. Já jsem domluvený tak, že jakmile dostaneme stavební povolení, tak ten domek můžeme postavit no problemo. Jinak by jsi musel asi podat ohlášku stavby, případně něco jiného - ideálně to konzultuj s místním stavebním úřadem.
Odpovědět
Ta stavba do 25 m2 musí být na pozemku rodinného nebo rekreačního domu. Asi bych to udělala tak, že dala na st. úřad dokumentaci rodinného domu, ve které bude na situaci zakreslená i kůlna (pozor na územní plán, zastavěnost pozemku, atd.). Kůlnu postavíte jako první, tím zahájíte stavbu a domek časem.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
A máte to oplocený? já si třeba ohlásil stavbu plotu (náčrtek rukou, rychlovka), no a stavební buňku jsem tam usadil- je tam na dobu montáže a nikdo mi přeci nebude vyvracet, že ten plot nemůžu stavět 2 roky. Ono "není žalobce, není soudce"...máte tam snad zlé sousedy??
Odpovědět
Je to rok a půl zpátky. Situace se už nakonec vyvinula jinak a nyní probíhá kolaudační řízení stavby. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
my jsme prvni staveli dilnu, zastavena plocha vic nez 25m2. Ale my ji meli v projektovy dokumentaci a ohlasce
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?