Stavba mimo obec na louce, je možné dostat stavební povolení?

Vidam kolem sebe domy, ktere jsou postaveny napr. mezi 2 mesty, prakticky na samote. Jak je mozne ziskat stavebni povoleni na takový dum? Na louce, kde zjevne nejsou přípojky. Kdyz si na takovem pozemku budu chtit postavit sobestacny dum(el. Na solarni panely, voda ze studny, vkastni jimka a cisticka) a v planu je to oznaceno jako NL, je nejaka sance tam neco postavit? V nejhorsim mobilni dum? A dat si tam solarni panely l, vyvrtat studnu a udelat jimku? Kdyz se zeptam na urade, tam mi prakticky na vse reknou, ze to nejde. Dokud se to neresi oficialne.
Odpovědět
Profilova fotka
@azsinanecovzpomenu zasadni je uzemni plan jestli se tam neco muze postavit nebo ne, pokud ne tak lze iniciovat zmenu uzemniho planu tam staci asi tak 5 let a razitka od 50 instituci zda by to vubec slo :-D kdyz to vse projde tak hura
Odpovědět
A když nebude sluníčko tak svítit budete loučí, prát na valše, vodu ohřívat na kamnech v hrnci a místo Wi-Fi budete posílat poštovní holuby ? Omlouvám se za sarkasmus, ale až zjistíte, že vybudování přípojky elektřiny, příjezdové komunikace a věcná břemena vás vyjdou stejně jako cena domu, tak tu touhu po romantice zřejmě přehodnotíte.
Odpovědět
Klasický dům leda když to bude povoleno v U.P. což není, takže tady zbývá jen nějaká maringotka co bude mít platnou STK a nebo tam postavit mobilní dům a spoléhat se na to, že výkonná moc je taková bezzubá, znám dům, který má příkaz na odstranění černé stavby už několik let a majitele to vůbec netankuje.. Elektřina by nemusela být problém v případě že někde blízko vede klasický vedení ze kterého vám elektřinu svedou do antoníčku. Možné řešení by bylo nestavět oficiálně dům, ale třeba nějaký ovčín apod., na foru permakultura by uměli poradit. Já sám stavím na pozemku, který je taková polosamota mezi vesnicemi a k sousedovi to mám pár desítek metrů, něco co jste specifikovala, elektřina ale díky vedení na kraji pozemku nebyla vůbec problém, vodu jsem ale musel nechat vyvrtat a odpady řešit čovkou se vsakem, takže to i na holé půdě jde, do budoucna budou na střeše fv panely a v domě baterka... Pokud vyloženě nejste vlastníkem pozemku, tak bych asi šel cestou koupě takového domu (ruiny) a kompletního přestavění.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?