Stavba na ohlášku - co vše je třeba?

Profilova fotka
Právě finišujeme s projektem a chystáme se na ohlášku (budeme stavit RD do 150m2). Co vše je k tomu potřeba a kolik co cca stojí? Vím, že se ceny liší kraj od kraje, ale požadavky na dokumenty by měly být +- stejné, řídí-li se SÚ stavebním zákonem. Popřípadě budu ráda za nějaké praktické tipy na co nezapomenout nebo co ohlídat. Děkuji za Vaše postřehy a zkušenosti.
Odpovědět
Profilova fotka
@kikinka1986 pokud již máte projekt včetně usazení domu na pozemek, pak jen radon a ostaní je zdarma, jen běhání po úřadech plus nějaké poplatky na katastru. Takže zajít na příslušný SÚ s malým projektem a zeptat se co požadují, tím bych začal ;-)
Odpovědět
energetický štítek... my museli mít ještě nějaké vyjádření ohledně ovzduší, podpisy sousedů...ale možná to patří už k tomu projektu :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@gwens @petrsv1000 Radon jsem poptala za 1700.-, to mi přijde jako super cena (porovnávám jen na webu a s pár konkurenčními nabídkami), energ. štítek vím že musíme mít, počítám tak 4tis. , zatím poptáváme. Usazení domu na pozemek máme jen od projektanta a přicvakla jsem to jako přílohu k Souhlasu sousedů se stavbou RD, ale není to oražené. A jak je to s těmi žádostmi nebo prohlášeními od ČEZU a vod.přípojek? Tušíte?
Odpovědět
Profilova fotka
@kikinka1986 to je zdarma stačí tam jen zajít ;-) Vyjádření ti pošlou poštou domů ....
Odpovědět
Profilova fotka
@petrsv1000 Super, díky. :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 měsících
@kikinka1986 zdravím můžu se zeptat, kde jste poptala Radon za takovou cenu (1700)?
Odpovědět
Případně nevíte kde poptat radon kolem Pohořelic a Brna? Předem děkuji
Odpovědět
Profilova fotka
@chs2m Máte to v IP :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?