Stavba svépomocí - do 150 m2, co se vše počítá?

Dobrý den. Mám dotaz ohledně stavby RD svépomocí. Stavět RD svépomocí jde když má plochu do 150M čtverečních. Nad 150M by měla dílo provádět firma. Otázka - jaká plocha se tímto myslí??? Jestli samotný dům, který bude přímo pro bydlení, nebo k tomu i třeba terasa? Od projektanta máme projekt domu který má základovou desku 14metrů X 10,5metrů = 147M čtverečních Ale k tomuto chceme mít ještě terasu 5metrů X 6 metrů a před vchodovými dveřmi ještě zastřešený betonek rozměru 2metry X 2metry. Jestli i tyto plochy, které nejsou určeny pro bydlení, se do těchto 150metrů také počítají ?? A druhá otázka ? Plocha 150M čtverečních - jaká plocha na uvažovaném domě se myslí? Jestli rozměr základové desky tedy 14 X 10,5 nebo i přesah sedlové střechy ?? Moc děkuji za případné odpovědi.
Odpovědět
http://m.tzb-info.cz/normy-a-pravni-p...
Odpovědět
My akorat stavime u Mnisku pod Brdy a tam nam do toho zapocetli zastresenou terasu, zastreseny pristresek pred vchodem a vsechny presahy strechy, takze jsme se dostali pres 150. Na druhou stranu kamaradi stavi u Rican na metry stejne velky dum a zapocitali jim jen to, co je za zdi. Takze se vesli do 150. Tj doporucuju zajit na urad a zjistit si to tam.
Odpovědět
Ahoj, mě na stavebku řekli, veškerá svislá konstrukce. Takže když si uděláš zastřešenou terasu a na jejím konci budou sloupy, tak se to započítává. Když si uděláš jen terasovou desku, tak ne. Tím pádem i přesah strěchy se tam nepočítá. Já mám rozměr 14,32x10,32m a přesah střechy mám 86cm. Garáž mám hned vedle domu dalších 40m2. Okrasné Strakonice Jihočeský kraj
Odpovědět
@lpilar a terasu a betonek před vchodem zatim zastřešovat nebudeme. A co s tím když jste přez 150m?? Musi stavět teda firma??
Odpovědět
@miroslavverner Nam stavi firma.
Odpovědět
@lpilar tak to je jiná.
Odpovědět
@miroslavverner V principu stavět firma nemusí, ono se všechno dá nějak vyřešit. Ale lepší se nejprve zeptat na stavební úřadě. Mnoho lidí to řeší tak, že si nad 150m muselo zaplatit stavební dozor s razítkem a vedou stavební deník. Mimochodem, to razítko je důležité jen při povolování stavby :)
Odpovědět
@cybermole Tak náš projektant nám zároveň bude dělat i stavební dozor a rikal nám, že si vše bude fotit pro stavební deník. Toto máme už v ceně projektu. Když jsme mu zadávali projekt na stavbu RD svépomocí, rovnou nám toto napsal, že to bude dělat. S tím že kdyz nebude nejaky den přijed, tak dá vedet, a budem muset vše mi.
Odpovědět
@cybermole Děkuji. Velmi zajímavé počteníčko
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
@lpilar stavěli jste si svépomocí nebo Vám stavěla firma ? Nyní to řešíme jak moc @cybermode se dá situace vyřešit ,abychom mohli stavět svépomocí,aby úřad dostal své papíry , které budou ok . Stavíme bungalov 164m2 . Máme stavební dozor a vedeme stavební deník a to stačí ? Nebo musíme mít i od stavební firmy potvrzení ,že dělali základovou desku , střechu ,atd ?? Myslím na jednotlivou akci vždy zvlášť . Díky za odpověď :-)
Odpovědět
@lmisulkaa s firmou
Odpovědět
My budeme stavět dům zastavěné plochy 110 metrů + samostatně stojící garáž 48 metrů, terasa + příjezdová cesta do garáže má plochu dalších asi 110 metrů a započítali nám do toho jen samotný dům, tudíž jsme ani nežádali o stavební povolení, ale pouze ohlášení stavby. Jelikož garáž je do 50 metrů, nemusím mít ani vyjádření hasičů. Nevím, proč by dům nad 150 metrů měla stavět firma, bratranec, který staví o ulici dál, má bungalow o ploše 230 metrů a staví si to sám, ve spolupráci s rodinou a místním zedníkem, jen mu to projektant posvětil razítkem, že bude dělat stavební dozor a píše si stavební deník.
Odpovědět
Článek se načítá
@coptman Protože tak praví stavební zákon, pro stavební úřad to musí stavět stavební podnikatel.
Odpovědět
Ptal jsem se na to včera ještě bratrance a ten mi řekl, že když se na to na úřadě ptal, tak mu řekli, že si to klidně může postavit sám, ale musí tam mít stavební dozor, tak nevím, stavební zákon jsem nečetl a v mém okolí se běžně staví domy nad 150 metrů svépomocí, co jsem ale slyšel a v praxi to i vidím, záleží to spíš na lidech a na domluvě, když se chce, všechno jde.
Odpovědět
Počítá se průmět svislých stěn. Tedy ne přesahy střech, pokud nemají podepření sloupky. V případě sloupků se počítá i to.
Odpovědět
@coptman Jde o to, co si riskne urednik prehlizet. Komu se stal prusvih kdyz to jeste neresil, ten je duslednejsi.
Odpovědět
No jsem rád, že mám dům o ploše 110 metrů a nemusí toto řešit :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?