Stavba v záplavové oblasti. Co to pro nás znamená?

Ahoj, zvazujeme stsvbu domu na zahrade u manzelovych rodicu. Pozemek je v uzemnim planu jako vhodny ke stavbe RD, ale nachazi se v blizkosti mensi reky. V 97 tam byly povodne, pote byla vybudovana regulace. Divala jsem se na mapu asociace pojistoven a je to ve 2. povodnovem pasmu, z cehoz usuzuji, ze z hlediska pojisteni by to nemel byt problem. Co to pro nas ale muze znamenat z hlediska staveby ,,stavebniho povoleni,, - ohlaseni stavby?
Odpovědět
Spravce povodi vam nejspis da podminky, jak pozemek a stavbu upravit, ze tam nebudete moc ukladat drevo, delat zidky, ...
Odpovědět
@puhelin to nam muze naridit i jak ukladat drevo? Vzdyt to se stavbou nesouvisi, ne?
Odpovědět
@luj89 ano, nesmíte tam ukládat dřevo, dělat zděný plot, aby v případě povodně se tam dostali a mohli tam pracovat s technikou :-)
Odpovědět
Stavba ovlivnuje vse okolo, proto se k ni vyjadruje tolik dotcenych organu. Podminky si kladou hasici, hygiena, zivotni prostredi, uzemni planovani, silnice, obec, ... Taky (pokud se vas neco z toho tyka) povodi, lesy, chko, bansky urad, vojaci, ... Do zpusobu ukladani dreva muzou zasahovat i hasici (hzs kraje).
Odpovědět
@sallinka17 jj, to zni logicky. A co se tyka ohlaseni stavby, bude to mit nejaky dopad?
Odpovědět
@luj89 tak pokud je to v územním plánu, že se tam stavět může, tak to asi problém nebude, každopádně si myslím, že to bude běh na dlouhou trať :) určitě se běžte poptat na SÚ, ale to jsi určitě slyšet nechtěla :-D
Odpovědět
@luj89 Prvne zajdete na uzemni planovani, pak na stavebni urad. At vam daji seznam dotcenych organu, od kterych budete potrebovat stanovisko k projektove dokumentaci. Nevim jak je to ted od ledna, kdy plati novela stavebniho zakona, ale do prosince musela byt vsechna stanoviska bez podminek, jinak jste nesmeli stavet na ohlasku. Podminky musely byt zapracovane do dokumentace.
Odpovědět
no mohou si třeba ještě stanovit min výšku přízemí nad terénem, já z tohoto důvodu nekoupil kdysi pozemek, který byl moc pěkný, ale přízemí muselo být 1,2m nad úrovní terénu a díky tvaru pozemku se to ani nedalo nějak rozumně vysvahovat a lézt celý život do schodů se mi fakt nechtělo..
Odpovědět
@rimmer pro nas je to bud anebo. Pokud toto nevyjde, stavet nebudeme. Kazdopadne 1,2 m je opravdu dost. @puhelin dekuji za rady :-)
Odpovědět
@luj89 zajděte na stavení úřad a vyplňte žádost o územně plánovací informaci. Tam dostanete všechny podmínky na papíře jako oficiální vyjádření. s tím potom můžete operovat. Nejdůležitější bude podmínky, jak vysoko budete muset mít podlahu 1 NP nad hladinou Q20, 50, 100. To jsou hladiny povodní 20 letá, 50 letá a 100 letá voda. Zjistěte si také, jak na to bude reagovat pojišťovna - kolik Vás bude stát pojištění budovy. Určitě potom musíte vodu vzít v úvahu při výběru konstrukcí domu. Žádná dřevostavba, anhydrity atd. Technickou místnost s technologií nejlépe do patra atd. Měl by Vám poradit projektant nebo stavební dozor.
Odpovědět
@petrpl moc dekuji za ucelene info, tu zadost podame. Pojistovna by s tim problem mit nemela, pojisteni nejspis bude o neco drazsi, ale obehame jich vic a vybereme si takovou, ktera nas nezruinuje ;-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?