Stavba vejminku na zahradě

Zdravím zkušenější. Rádi bychom postavili za rodinným domem tchana (má v plánu ho na nás přepsat) postavili malý domeček, kde by tchán s partnerkou bydlel a my bychom se přestěhovali do jeho domu. Jenže není možné z důvodu metrů pozemek rozdělit na dva a na jednom pozemku dva domy stát nemohou. Nicméně, není pro nás důležité, aby měl nový dům své číslo popisné. Veškeré přípojky by byly na stávající dům. Je možné tedy stavbu hlásit třeba jako zahradní domek (cca 90m)? Zkrátka jak obejít zákaz dvou domu na jednom pozemku, přičemž jeden nemusí být oficiálně stavbou k bydlení. Děkuji za názory.
Odpovědět
Takhle se chovaji napr. mobilheimy. Proste oficialne nic k trvalemu bydleni, ale doplnkova stavba k rodinnemu (vasemu) domu.
Odpovědět
@puhelin právě že mobilheim by byl poslední řešení. Chtěli bysme klasický zděný bungalov, ale něco ve smyslu vyceucelove stavby. A nevím, jak se na to pak tváří úřady.
Odpovědět
@civava2 Pisu, ze se tak chovaji. Mysleno, ze mobilheim je taky stavba, ve ktere lidi bydli, ale legalne v nich neni mozne trvale bydlet. Takova (jak jsem pochopila) by byla i stavba vasich rodicu. Protoze jak pisete, neni mozne mit na vasem pozemku dve stavby pro bydleni. Vejminek by tedy byl doplnkovou stavbou, na urovni treba zahradniho skladu.
Odpovědět
Nedalo by se to vyřešit přístavkem ke stávajícímu domu s vlastním vchodem? Nám to mladí takhle dělají s tím, že vchod je za rohem, takže jsme i poměrně odděleni. Až tu jednou nebudeme, mohou to pronajímat nebo nechat dětem jako startovní byt.
Odpovědět
Profilova fotka
Má-li být stavba k bydlení, tak ji tak také povolte. Dva RD na jednom pozemku sice být nemohou podle § 21 odst. 4 vyhlášky č. 501/2006 Sb., ale výjimka z tohoto ustanovení možná je (dle § 26 téže vyhlášky). Proto bych dala žádost o výjimku a odůvodnila ji potřebou řešení druhého samostatného bydlení v rodině, kde přístavba by z praktického hlediska užívání domu i z hlediska archotektonického nebyla vhodná, ale pozemek pro společné užívání o ploše .... m2 je pro stávající RD i pro malometrážní RD (výminek) dostačující.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?