Stavba venkovského typu - povolí uřad na výjimku pultovou střechu?

Hezký den, sháníme stavební pozemek a drtivá většina obcí/vesnic má v územním plánu u stavebních ploch napsáno "povolena stavba venkovského typu". Nám se líbí dům tohoto typu (se sedlovkou): http://www.euroline.cz/cz/projekty/ro... Máte někdo zkušenost zda úřad povolí na výjimku, nebo spíše ne? Díky!
Odpovědět
Omlouvám se píši všude sedlovou střechu, ale má to být pultová...
Odpovědět
Profilova fotka
Nejjistější je se dojít zeptat na SÚ. Ten bungalov určitě není "dům venkovského typu" a pokud ve vesnici dodržují určitý ráz, tohle nepovolí. Někde jsou dané i uliční čáry, určitý sklon střechy, natočení štítu určitým směrem atd. SÚ nám před koupí pozemku vždycky byl ochotný poradit a říct, co je u nich průchozí a co ne
Odpovědět
Profilova fotka
Opravdu záleží na místním úřadu. U nás nepovolili žádnou výjimku. Ani u typu střechy a ni u sklonu. A to nemáme pozemek na venkově, ale ve městě.
Odpovědět
Profilova fotka
@charvat1976 Ono záleží jak moc se chcete hádat. Takovéto ustanovení nemá v územním plánu co dělat a z pohledu zákona je neplatné. Pokud chce obec víc regulovat vzhled staveb, musí mít zpracovaný regulační plán, což většina obcí nemá. Takže pokud nespadáte do CHKO, máte šanci. Druhá věc je, jestli na to máte čas, chuť a sílu a jestli takto chcete začínat na novém místě. A chce to taky racionálně zvážit možnosti pozemku. Taková Vila Tugendhat by v tradiční středočeské vesnici působila vyloženě ako pěst na oko.
Odpovědět
To ustanoveni tam asi z nejakeho duvodu je, tak nechapu proc chcete nicit krajiny raz jen proto, ze se vam libi nejaky katalogovy paskvil.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?