Stavební deník, je nutné vést při stavbě na ohlášku?

Profilova fotka
Vy, co jste stavěli na ohlášku, musí se vést stavební deník? Pokud ANO, jak na něj? Mám koupený tiskopis od SEVTu, ale vůbec nevím, jak ho vyplňovat. Neposlal by mi někdo náhled toho, jak to vypadá vyplněné? Nebo, jak se dá udělat jinak? Děkuji
Odpovědět
Profilova fotka
já psala vždy vlevo datum a vpravo - práce: pak co se dělalo, pod to počet osob (za začátku i jména, pka jen číslo), pod to mechanizace (pokud se použil bagr, nebo nějaký větší nástroj, jinka jsem vynechala, pak počasí (stupně plus jestli je oblačno nebo tak). když něco udělala nějaká firma, tak jsem to tam napsala a je nechala podepsat a dát razítko. Mělo by to stačit, ale ještě jsme nekoolaudovali. Jinak na první straně st.deníku je to vlevo vypsané ne?
Odpovědět
Profilova fotka
Právě že ne - na první straně je adresář zúčastněných, potom je strana přehled smluv, potom 2 strany "Lhůtník", strany "Seznam úředních opatření", potom "Seznam dokladů", dále "Přehled zkoušek", " Přehled objednávek poddodavatelů", "Přejímka nářadí",...... pak teprve následují denní záznamy stavby. Jelikož stavíme svépomocí, tak nemám do těch prvních stránek co napsat (lhůty si neurčujeme, většinu věcí máme "bez papíru"
Odpovědět
Profilova fotka
@vladusa85 Pište si to klidně jako deníček, my nakonec po půl roce přestali, u kontrolní prohlídky jsem úřednici řekla na rovinu, že jsme prostě začli, ale jak jsme si to stavěli víceméně sami, tak tam nebylo moc co psát, tak se zatvářila hrooozně důležitě a pak do papírů napsala, že je k nahlédnutí u stavebníka. Dřív u RD svépomocí ho nikdo nechtěl, náš stavební dozor byl u vytržení, že ho vůbec ta úřednice chtěla
Odpovědět
Profilova fotka
Já dost dobře nechápu, proč bych si měla soukromě vést stavební deník? =-) Jsem z toho paf. Pracuju jako asistentka stavbyvedoucích v jedné montážní firmě, takže s deníky se denně setkávám, ať už ve formě nákupu a přípravy pro stavbu, tak poté, když kopíruju, příp. skenuju stránky pro předávky apod. My navíc do stavebního deníku sešívačkou přidáváme listy o proškolení, které poté podepisují všichni, kteří se na stavbě pohybují (jak naši montéři, tak třeba subdodavatelé apod.), jinak se tam píše to, co uvedla @klara.t - datum, počasí, stupně, počet montérů, kteří ten den pracovali, popis prací, použití mechanismů, nenadálé situace - úrazy, nehody, následky. Do deníku pak nahlíží investor, příp. generální dodavatel, připojují poznámky, vyjadřují se, potvrzují schůzku a jednání ohledně různých věcí, které se na stavbě vyskytnou....... Ale toto vše chápu právě u firem, které se tím případně i kryjí, domlouvají se tam i vícepráce a jiné, příp. potvrzuje kontrola částí, které se pak překryjí a není možnost kontroly jakosti atd. Ty @vladusa85 jako investor bys spíš měla mít možnost stavební deník požadovat a kontrolovat u firem, které ti na stavbě budou dělat. Pokud stavím já, přece si nebudu psát, co jsem ten den udělala, jaké bylo počasí a že si manžel nakopl palec (max. pro svou památku). To jako je fakt povinnost, bez toho neprojde kolaudace? Fakt hledím, to je šílené papírování s domem, ani nevím, jestli po něm mám tak toužit, tohle si nedovedu představit =-)
Odpovědět
Profilova fotka
@tkanicka ještě bych to chápala, že si stavební deník povede stavební dozor, když si ho platíš, tak abys viděla, jak ti stavbu dozoruje, ale jinak, to je na hlavu....... :-x
Odpovědět
Profilova fotka
@lucisa stavební dozor není na stavbě denně, aby ho mohl vést. Přesně tak, když stavbu provádí firma, tak se tím kryje, že se vše provádělo, jak má. Ale na fakultě nám říkali, že jediný problém při uvedení stavby do provozu bývá důležitý úředník, a měli pravdu. Nás třeba chránila paní úřednice sami před sebou, protože, aby nám napsala povolení užívání stavby, tak jsme si museli rychle nasypat nájezd do garáže, protože schod do garáže nám bránil v užívání stavby (jsme těsně před pokládáním dlažby, takže to budeme zase odvážet a v garáži máme složené lešení, takže se tam stejně parkovat nedá :-p ), ale to už jsem mimo téma.
Odpovědět
Po nás vůbec stavební deník nechtěli. Měli jsme vypsasné věci, bez kterých to nedá (kromě revize vody, elektra apod, požární hlásiče a přístroje - na tom si trvala) Kolaudace typu - ano dveře vidím (ještě jsme neměli), sklo před krbem také vidím (také nemáme), atd. Bez chlebíčků, kávy..... :-)
Odpovědět
Nám řekli, že deník slouží primárně pro nás, jako naše dokumentace a podklady od firem. Když si stavíme sami, tak je to naše věc, zda a jak si jej budeme vést.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 11 měsících
Profilova fotka
@am760 tak to je teda dobrá kolaudace :-D
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?