Stavební ohlášení - co jde vyřídit mailem?

Profilova fotka
Prosím Vás co jde vyřídit elektronicky. Nemůžu to tady v diskuzích dohledat. A prosím najdu někde seznam, co vše je potřeba? Projekt už dorazil :) Jupíííí
Odpovědět
1
2
Co všechno je potřeba, ti řeknou na stavebním úřadě. Jinak elektronicky jde vyřídit vyjádření k existenci sítí (ČEZ, O2, vodovody...). Možná i něco dalšího.
Odpovědět
Profilova fotka
@avv Ano, e-mailem jedině vyjádření síťařů. Všechny ostatní doklady musí být originály a ty e-mailem nepošleš. Takže buď osobně nebo poštou. Dotčené orgány ke svým stanoviskům potřebují dikumentaci, souhlasy sousedů potřebuješ na situačku, takže také osobně nebo poštou. Na úřad můžeš žádost poslat e-mailem, ale do 5 dnů ji musíš přijít osobně podepsat, takže to ti asi také nepomůže.
Odpovědět
Profilova fotka
@teron mocrkát děkuji.. a nějaké formuláře na to jsou?
Odpovědět
Profilova fotka
@jitulkaka super a tím malem teda neposílam projektovou dokumentaci?
Odpovědět
@avv Čez a O2 to mají online, https://geoportal.cezdistribuce.cz/Ge... stačí tam na mapě zobrazit svůj pozemek, https://corporate.cetin.cz/cportal/ap... , vodaři to budou mít na webu (to jsou různé společnosti na území ČR, takže vyberte tu vaši, postup bude na webu), pak nevím, jestli třeba ještě plynaři to nemají online, nejspíš taky. Je to trošku mravenčí práce zjistit si, koho všeho vyjádření potřebujete.
Odpovědět
Profilova fotka
elektronicky jsem vyridil prakticky vse, samozrejme krome vlasniho ohlaseni ke kteremu se musi pridat cely projekt, ale pro to elektronicke vyrizovani je potreba mit idealne datovou schranku, vetsina vyjadreni take pak prijde zpet datovou schrankou a u nekterych "uradu" staci jen prosty email, napr. archeologove a u mne povodi Vltavy
Odpovědět
Taky se přimlouvám za datovou schránku, bezvadná věc pro komunikaci s úřady.
Odpovědět
Profilova fotka
@avv e-mailem není možné podat v podstatě nic, ani dokumentaci, protože e-mail doručí pouhé kopie a všude potřebují originály. Tady výše zmiňují datovou schránku, tou lze podat hodně dokumentů včetně žádosti, protože datovka má zaručený elektronický podpis a tudíž je to originál. Ale dokumentaci tím v originále stejně nepošleš. Navíc úřady většinou nemají programy na elektronickou dokumentaci.
Odpovědět
Já momentálně řeším ohlášku stavby a zatím jsem byl schopný získat elektronicky následující věci: - ČEZ: https://geoportal.cezdistribuce.cz/ge... - RWE: https://www.rwe-distribuce.cz/cs/emp/... - CETIN: https://www.cetin.cz/vyjadrovani-o-ex... Zbytek zatím řeším. Musím zjistit, kdo má v obci vodovodní sítě, pak jsem také posílal dotaz na ARUP (http://www.arup.cas.cz/?attachment_id...), zda bude potřeba i jejich povolení, ovšem na odpověď stále čekám. Pak také bude záležet na obci, resp. stavebním úřadě, co budou a nebudou akceptovat v elektronické poště nebo v kopiích. Například já osobně jsem řešil energetický štítek PENB pouze kopií, protože to bude stačit.
Odpovědět
Profilova fotka
@sabejn teď jsem z toho jelen.. My na pozemku už přípojku máme. Je od ČEZ. takže jsem přes mail jen požádala o změnu stávajícího odběru. Ty ostatní RWE a CETIN snad už nepotřebuji,nebo ano?
Odpovědět
Profilova fotka
@teron co to je ten CETIN :))) to nemám ani v poznámkách od SÚ, že mám něco takového vyřizovat... a O2 musí také řešit každý? ikdyž nechci pevnou linku?
Odpovědět
@avv CETIN je O2, nedávno vzniklá společnost.
Odpovědět
Článek se načítá
@avv Taky mám všechny přípojky. Nejsem si jistý, zda jsou ty papíry opravdu potřebné, ovšem raději je seženu. Je to otázkou půl hodiny a pak to podám s tím. Pokud to nebude potřeba, vyhodím je. Mnohé zdroje uvádějí fakt, že vyjádření o existenci sítí je opravdu potřeba, viz: http://www.drevostavby-kaspar.cz/nejc...
Odpovědět
Profilova fotka
@avv u o2 jde o to, zda nevede nějaká jejich sít přes místo, kde chcete stavět.
Odpovědět
Profilova fotka
Potřebuješ vyjádření všech síťařů, protože budete kopat do země a je třeba vědět, kde jsou jaké sítě a jak mají široká ochranná pásma. Je tedy jedno, jestli se na ně napojuješ nebo ne.
Odpovědět
Profilova fotka
@sabejn moc děkuji za skvělý odkaz..moc mi to ulehčí praci :)
Odpovědět
Profilova fotka
Tak hned na prvním našem vyřizování je zádrhel...chtějí vědět kolik KW budou mít spotřebiče :( nemůže někdo poradit?
Odpovědět
Vyjádření o existenci sítí je vždy potřeba. I když tam přípojka není. Ale musejí potvrdit, že jim přes pozemek nic nevede. Tedy telekomunikace, elektrikáři, plynaři, vodáci+kanálníci. Od vodáků a čezu, chce většinou SÚ i souhlas s připojením nebo vyjádření, že je to možné. Tyto výše lze vyřídit přes net během jednoho dne. Podle projektu taky životní prostředí - vyjmutí ze ZPF a pokud je spotřebič na pevná, tak souhlas ŽP s vypouštěním emisí nebo jak se to jmenuje. Dále souhlas s připojením na komunikaci, pokud je veřejná. Ten dává policie, ale je potřeba výkres s rozhledovými trojúhelníky. Projektovku s PENB. Zbytek si řeknou na SÚ. Každý to chce totiž jinak, protože každá důra na SÚ si myslí, že ona jediná umí správně vykládat písmo svaté. Ve městech 5 km od sebe, chtějí na stejný dům, naprosto odlišnou dokumentaci. Takže vyrazit na SÚ a nechat si dát jejich výklad písma, tedy seznam dokumentace.
Odpovědět
Jo a zapomněl jsem na radon, ten udělá firma za 2,5tis během týdne i s dokumentací.
Odpovědět
@avv tohle je jen informativní ne závazně napište treba 3-5
Odpovědět
Profilova fotka
@petros4 moc děkuji. Máte pravdu, každý chce jiné věci. Už jsem dnes volala kamarádovi, který na SÚ pracuje a bude nás mít na starost. Jsme malá vesnice, není tu ani plyn, takže o to méně vyřizování. Ale už teď závidím všem, kteří mají ten krásný papír STAVBA POVOLENA :D
Odpovědět
@avv Jedná se pouze o informativní kolonky o stavbě budoucí. Většina těchto věcí by ovšem měla být uvedena v energetickém štítku budovy (PENB)...
Odpovědět
Profilova fotka
Co se tyka dotčenych organu, ochrana ovzduší a zivotni prostředí tak tam se s projekt. dokumentací musi osobne? Nebo mi maji dat nejaky formular?
Odpovědět
Profilova fotka
@zumari formular maji a projekt chteji takze bud osobne nebo postou
Odpovědět
Profilova fotka
@geodett Děkuji moc. To jsem potřebovala slyšet :-) Už jsem myslela, že budu muset zase něco psát, jako pro souseda :-)
Odpovědět
Jen se zeptám, bez hotového projektu domu asi nemá smysl zatím nic oběhávat, co? Já byl dnes na našem SÚ a prý kvůli nezkolaudované cestě, vodě a kanalizace mi nestačí jen ohláška, ale musím řešit stavební povolení. Tak jsem se rovnou ptal, co budou chtít kromě projektu domu a osazení domu na pozemek. Tak prý musím vyplnit plánovací smlouvu s městem (silnice, voda, kanalizace) dále oběhat ČEZ, CETIN, RWE (prý musím mít souhlas se stavbou, výpisy z internetu je nazajímají, chtějí vyjádření) Pořešit vyjmutí půdy ze zemědělského fondu (životní prostředí) a zajít na odbor hygieny Vysvětlovala mi to, psal jsem si to a stejně jsem z toho magor:)
Odpovědět
Profilova fotka
@pavelll12 tak já už tohle vše oběhaa.Něco šlo i přes net. Ale teď musíme ještě na životní doložit žádost o trvalé odnětí zěmědělské půdy ze ZPF.. a už snad bude vše. :-)
Odpovědět
@pavelll12 Ještě potřebujete souhrnné stanovisko ŽPR, vyjádření ochrany ovzduší (pokud máte zdroj znečištění, např. kotel), hasiče, územní plánování. Dále byste měli mít sjezd (pokud ním ťedy není myšlená ta smlouva na silnici). Bez projektu toho moc nevyřídíte, resp. spíš nic. Všude chtějí alespoň situačku. Jediné, co mi šlo vyřídit bez jediného podkladu byl CETIN.
Odpovědět
Ok, díky za info. Tak zatím počkáme, i tak už to asi nestihneme mít desku do 30.5. Budeme mít elektrokotel a v záloze krbovky
Odpovědět
@pavelll12 Do 30.5. příštího roku? Proč byste to nestihli? Pokud už máte jasnou představu o domě a schopného projektanta, tak dokumentaci pro vyjadřovačky vám může udělat rychle, třeba do týdne, dvou.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?