Stavební ohláška

Holky, celou dobu mě manžel i projektantka přesvědčují, že stavět rodinný dům do zastavěné plochy 150m2 lze se stavební ohláškou, nad 150m2 již musí být stavební povolení. Dneska jsem ale našla články, že od roku 2018 platí novela, která zastavěnost ruší. Je to pravda? Naše projektantka ještě studuje, to se na té škole nic neučí či co? Děkuji a hezký den Klára
Odpovědět
Ano, je to pravda. Vsechny RD uz jsou na ohlasku. A na skole se to uci na bakalari, na magisterskem ne. Mohlo ji to minout.
Odpovědět
ano od roku 2018 je zastavěná plocha neomezená, ohláška je pouze omezená jedním podzemním podlažím do hloubky 3 m a dvěma nadzemními podlažími + podkroví. PS: neplést si, že přízemí se bere jako jedno podlaží, tj. sklep + přízemí +patro + podkroví může jít ohláškou (zastavěná plocha je neomezená) Pouze hasiči se vyjadřují ke stavbám větším než 200 m2 jedno stanovisko navíc oproti menším stavbám.
Odpovědět
@puhelin děkuju. Ona je teprve na bakaláři, takže se to museli učit. Ale i tak si přece musí hlídat předpisy. Bohužel jsme si vybrali špatně. Je to kolegyně manžela z práce, tak jsme mysleli, že bude dobrá. Bohužel. @kluzo děkuju.
Odpovědět
@klaara3 To me mrzi.
Odpovědět
@klaara3 Všichni se musíme učit celý život. Škola není praxe. BTW koupelnu by sis nechala obložit od učně z 2. ročníku? Ona asi ta studentka nebude moc drahá, že? 😉
Odpovědět
@pepitocz ani nešlo o peníze, i když lhala bych, kdybych řekla, že to nebylo důležité. Ale je to kolegyně manžela z práce a ostatní tvrdili, že je dobra?. A znáš to, chybám se člověk učí. Rozhodnutí děláme špatně vsichni.
Odpovědět
@klaara3 A v cem je problem? Chteli byste mit dum vetsi?
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?