Stavební povolení - kdy ho dostaneme od doručení rozhodnutí?

Ahoj, Máme docela podivný stavební úřad - nikdo tam nebere telefony, když zrovna zvoní, v úřední hodiny tam většinou nejsou a proto zkusím zeptat tady. 2. 12. 2016 jsem po více než třech měsících do své datové schránky obdržel rozhodnutí o udělení stavebního povolení. V poučení účastníků je napsáno, že účastníci řízení se mohou do 15 dnů odvolat. To znamená, že se mohli odvolat do 17. 12. Předpokládám, že musí rozhodnutí ještě nějakou dobu viset na úřední desce, je to tak? Po jaké době mohu očekávat navrácení projektové dokumentace a onoho magického papíru, na kterém je napsáno „Stavba povolena“? Je mi jasné, že jsou vánoce, doba dovolených, atd... jen by mě to zajímalo. :)
Odpovědět
Nevím přesně, jak je to s těmi lhůtami, nejdřív je potřeba, aby účastníkům bylo rozhodnutí doručeno (to je cca 14 dnů než se to vrátí jako nepřevzato, případně si to všichni vyzvednou dřív), pak mají těch 15 dní na odvolání, prostě se pořád na něco čeká. A proč neberou telefony? My jsme zvolili strategii osobního kontaktu, nějaký čas jsme na SÚ strávili a vím, jak to s těmi telefony je. Většinou návštěva nějakého občana, co chce řešit něco osobně, vydá na 30-60 minut. Během té doby telefony zvonily, ale referentka se věnovala nám, protože jsme tam zrovna seděli. A za námi bylo dalších několik lidí, tj. dalších pár hodin práce referentky. Referentka mi doporučila, ať jí napíšu vždycky maila, jestli už si můžeme "stavební povolení" vyzvednout. No bombardovala jsem ji asi 2 týdny, než si všichni přebrali dopisy, než doběhly lhůty...reakční doba na e-mail byla tak 2 dny. Celé je to prostě o čekání, no.
Odpovědět
Ahoj, nam do udeleni o stavebnom povoleni napisali ze 15 dni do nabidti pravni moci a po cca. 20 dnoch sa mame zastavit na urade po projekty a ten stitek "stavba povolena". cize predpokladam ze to tam uz mate nachystane.
Odpovědět
@sabejn Nabytí právní moci je 15 dnů od doručení poslednímu účastníkovi řízení, tzn. pokud někdo nepřebíral poštu, leželo mu to 10 dní na poště a poté mu to bylo vhozeno do schránky. Na úřední desce nic nevisí, jen pokud jste měli víc než 25 účastníků a tedy to vše bylo doručováno veřejnou vyhláškou. Jestli jste tedy vy dostali rozhodnutí 2. 12. (nejspíš ještě ten den, kdy to odeslali) a někdo poštu nepřebíral, prodlužuje se vám to tedy třeba i o 10 dní. Také jste měli možnost si všechny účastníky obejít, aby se vám vzdali práva na odvolání. Tím byste to urychlili (i když nepředpokládám, že byste chtěli začít stavět před Vánocemi). Pokud má ten váš úřední dovolenou, odešle vám štítek a vyrozumění o nabytí právní moci hned po svátcích. Napište mu mail, je to jistější, než telefonovat, protože to je jak píše @teron Především v úředních dnech chodí tolik lidí a je neslušné v jejich přítomnosti zvedat telefon a věnovat se jinému případu. Alespoň mně by to dost vadilo.
Odpovědět
Profilova fotka
15 dní po povolení stvaby se účastníci mohou odvolat, pokud si někdo nepřebere poštu, je mu tuším 11.den vhozen doporučený dopis do schránky a teprve poté začíná běžet 15.denní lhůta. Po jejím skončení má "úřad jednat bez zbytečných odkladů", ale nikde není termín, dokdy vám štítek mají dát. My jsme dopadli tak, že jsme po dvou týdnech, kdy se zase nic nedělo, šli na SÚ otravovat. Do druhého dne byl nachystaný, ale přišlo mi to, že pokud bychom tam nešli, neměli bychom jej ještě dnes.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?