Stavební povolení - kdy se platí poplatek?

Profilova fotka
nevíte jak je to přesně dané v zákonu??ráda bych to stihla do konce roku,plánky na přestavbu budu mít,ale asi nestihnem požární zprávu,plánky elektriky,myslela jsem,že podám,zaplatím a popřípadě zbytek dodám,ale bylo mi řečeno,že mi to nevezmou,když to nebude komplet :-( od ledna se rapidně poplatek zvýší,tak jsme chtěli stihnout :-p
Odpovědět
Profilova fotka
@bredmax - poplatek se vyměřuje dle data podání. Pokud podáš v roce 2012, tak bude platit poplatek jako letos. Samotný poplatek se platí až nějak v průběhu řízení (tzn. klidně 2013). Zrovna dneska jsem se na to na SÚ ptala ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Je to přesně tak, jak píše zmrz_lina... jen doplním: poplatek se musí zaplatit do vydání rozhodnutí. Pokud už mají termín pro vydání rozhodnutí a není ještě zaplaceno, tak žadatele vyzvou k zaplacení a řízení na tu dobu přeruší. U nás většinou zavolají (pokud dá stavebník tel. kontakt) a domluví se, aby si ušetřili práci se dvěma úředníma dopisama :-)
Odpovědět
Já jen vyzývám, abyste si stáli za svým, že tomu tak opravdu je. Jaký poplatek se kdy platí, ustanovuje tzv. Přechodné ustanovení. Přesto jsem se minulý týden setkali s dopisem ze stavebního úřadu, který nám vyrazil všem ve firmě dech. Bylo tam napsáno, že máme zaplatit do konce roku poplatek ve výši současné a po Novém roku doplatili zbytek do výše, která se bude platit dle nového zákona. Takový kočkopes opravdu jen tak někoho nenapadne. A protože firma je velmi opatrná, nechává si zpracovat posudek na výklad zákona. Nepochybuji však, že to dopadne tak, jak je psáno výše. Nehledě na to, že člověk z jiného stavebního úřadu přesně to, co je napsáno výše, potvrdil. Nechápu tedy, proč si stavební úřady neudělají nějaké školení, aby měli jednotný výklad.
Odpovědět
Mě dnes řekli na stavebním úřadě že výše poplatku bude závislá na vydání rozhodnutí, takže i když žádost podám letos, ale rozhodnutí bude příští rok, zaplatím už nové sazby. Je vidět že je v tom a předpokládám že i bude pěkný chaos.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?