Stavební povolení, jaká je lhůta pro vydání?

Dobrý den, je možné, aby lhůta na stavebním úřadě byla delší než 30dní? Bylo nám řečeno, že toho mají hodně a že si lhůtu prodlouží (již to je 35dní) Děkuji za odpověď
Odpovědět
Profilova fotka
mohou prodloužit na 90 dní nebo taky řízení pozastavit
Odpovědět
Na stavební povolení má SÚ až 90 dní ;)
Odpovědět
Profilova fotka
My už řešíme povolení od května, z toho 2 měsíce bylo pozastaveno. Známý ho dokonce dostal až po 2 letech. Záleží na konkrétní situaci a těch faktorů, které mohou délku řízení ovlivnit, je spousta. Často je bohužel tím hlavním samotný úředník 8-(.
Odpovědět
Profilova fotka
Kdyby šlo o ohlášku říkal náš projektant že mají 40 dní (nám vystavili tedy za 32 asi :) ), ale stavební povolení tu běžně lidé píší, že měli za 3 měsíce.
Odpovědět
Tak to je fajn..... :-| Sice už stavíme, tak nás to nijak nezdržuje, ale máme objednané panely na střechu a v době dodání chtějí kvůli DPH doložit stavební povolení...... Děkuji všem za odpovědi.
Odpovědět
Profilova fotka
A jakou žádost jste podávali? Skutečně o stavební povolení nebo ohlášku?
Odpovědět
@jitulkaka dával nám to tam projektant, ale je to stavební povolení - stavíme novostavbu nad 150m2.....
Odpovědět
Profilova fotka
@elodii Na stavební povolení je lhůta 60 dní a ve "zvlášť složitých případech" 90 dní. Toto je dáno stavebním zákonem v paragrafu 112 odst. 3. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@elodii my zažádali 13.6. o stavební povolení. Přesto, že nejsme žádný složitý případ a vše jsme měli v pořádku, úředník se stále nedostal k tomu, aby nám poslal ten důležitý papír.... 13.6. podáno 4.7. teprve rozeslány podklady sousedům (s tím , že na 2 zapomněl) 4.8. teprve se mu vrátili doručenky (poseldní byla naše babi v DD) 25.8. schváleno, znovu obesláni sousedi (zapomněl nám říct, že to nabývá právní moci až si to všichni vyzvednou, tudíž si to babka zase nevyzvedla) 29.9. stále nám ještě nebyly doručeny papíry
Odpovědět
Profilova fotka
@nininka23 Lhůty, které jsem napsala jsou pro vydání rozhodnutí, není v tom započítáno nabytí právní moci, což je zhruba měsíc, pokud si to třeba jen jeden člověk nepřevezme. Je škoda, že vám úředník neporadí. Třeba v tom, abyste si zajistili rychlé převzetí a nebo že po převzetí rozhodnutí se mohou účastníci vzdát práva na odvolání, čímž rozhodnutí nabyde právní moci následující den. Vím, že lidi čekají na povolení, počítají dny, ale také vím, jak to chodí na úřadě. Většinou tam mají práce, že neví co dřív.... a každý spěchá :-|
Odpovědět
Profilova fotka
@elodii stavíte a ještě nemáte povolení? Dobrý kaskadéři...
Odpovědět
@slabici v životě se musí riskovat a mít ostré lokty a v našem státě to platí dvojnásob......
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@elodii Upřímně - proto ten náš stát vypadá tak, jak vypadá :-|
Odpovědět
@jitulkaka??????
Odpovědět
@nininka23 Po doručení oznámení o zahájení řízení poslednímu účastníkovi (vaše babi) se čeká ze zákona min. 15 dní na námitky proti územnímu rozhodnutí nebo min. 10 dní na námitky proti stavebnímu povolení. Pak se může vydat rozhodnutí, které nabývá právní moci 15 dnů po doručení poslednímu. Takže se stále čeká na nabytí právní moci.
Odpovědět
Profilova fotka
No co?! Nectí se zákony! Začíná to prkotinama, staví se bez povolení - to je běžná praxe a končí to ani nechci vědět čím vším. Pak máme takový stát jaký máme a nelíbí se nám to, ale máme to, co si zasloužíme. Slušný člověk je za hňupa :-|
Odpovědět
@nininka23 To jsou nějaký dlouhý prodlevy - na doručení je 10 dní, vůbec si to nemusí přebrat. 10. den se to bere za doručené tak jako tak, pak běží 15 dní na vyjádření. Druhé kolo to samé - po 10. dni se to bere jako doručené, pak 15 dní na nabytí právní moci. Zrovna včera nám to na SÚ podrobně vysvětlovali.
Odpovědět
Profilova fotka
@puhelin A nevíte, jestli to je přesně těch 15 dní nebo mlže být zase až 30? 7.9. to bylo doručeno i babi (vhozením do schránky), od té doby by tedy mělo běžet 15 dní a právní moci nabýt 22.9. Bohužel, stále nic nedorazilo. @lindikova No babče to hodili do schránky 7/9 a od té doby se zase nic neděje.
Odpovědět
Profilova fotka
@nininka23 Na zaslání právní moci se štítkem a ověřenou dokumentací není lhůta. Nejsou povinni to odesílat ihned. Máš telefon, tak si tam brnkni, kdy to bude pravomocné a kdy se pro to můžeš stavit - to je nejrychlejší.
Odpovědět
@nininka23 Nabytí právní moci je 15 dní (čeká se na případná odvolání účastníků). Záleží na tom, jaký datum je na doručenkách. Poté by vám ze zákona měli zaslat ověřenou dokumentaci, štítek a vyrozumět vás o nabytí právní moci. Stavební povolení s doložkou nabytí právní moci ze zákona zasílat nemusejí. Zavolejte si na úřad, jestli už je povolení pravomocné.
Odpovědět
@jitulkaka každopádně koment k dotazu :-D jj přesně kvůli nám je stát takový jaký je :-D krásný den :-P
Odpovědět
Profilova fotka
@elodii Sorry, ale jste to vy, kdo tu porušuje zákon, tak proč ta silná slova? Až vás někdo udá a dostanete pokutu, pozastaví vám stavbu nebo se baba na úřadě kousne a bude chtít odstranit stavbu, na koho to pak svedete?
Odpovědět
@slabici silná slova? Můžete mi říct která?
Odpovědět
@slabici a proč bych na někoho měla něco svádět? Samozřejmě to bude naše chyba..... Navíc, máme s úředníkem dohodnuté, že můžeme začít stavět, jezdí kolem našeho baráku denně a ještě žádná pokuta nepřišla.... Tak si prosím hoňte ego na někom jiném. Slušně jsem se zeptala, odpověď jsem dostala. Ostatní je jen naše věc..... PS.: "ego"není sprosté slovo :-p
Odpovědět
Úředníci jsou ti největší lemplové a flákači ze všech existujících profesí. Je to samá pauzička, oddalování, práce langsam, ale když něco chtějí po vás, běda vám, jestli se zpozdíte byť o jediný den. Navíc bez poloviny úředníků by se stát obešel a fungoval by dokonce svižněji a lépe. Snad jen na katastru mám s úředníky dobré zkušenosti. Kdekoliv jinde je to peklo.
Odpovědět
@elodii Víte, stavět na takovýchto nepsaných dohodách mimo zákon, které si s úředníkem sjednáte mezi 4 očima, je ruská ruleta. Daný úředník může v práci ze dne na den skončit a nahradí ho jiný, který Vám tu černou stavbu může klidně dát k likvidaci. EDIT: nebo naštvete sousedy, ti vás udají a je tu opět problém.
Odpovědět
@geodetpavel sousedi jsou v pohodě - moji rodiče :-) vím, že může nastat problém, když je to ústní dohoda, ale pevně věřím v to, že nenastane, ale čekat na "první kopnuti do země " až po povolení, tak stavíme až příští rok :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?