Stavební povolení nad 200 m2, jak je to s ním?

Ahoj chci se zeptat jak je to se stavebnim povolenim na takovy velky dum ma neco malo pres 200m chceme stavet svepomoci je tam neco zvlastniho nebo to funguje jako kazda stavba do 150 m2 ? jeste by me zajmalo jak to vidite kdyz chceme tento dum stavet svepomoci a to myslim uplne vsechno od zakladu az po strechu uplne sami vse do kolika by jsme se mohli vejit a jeste by me zajmalo kolik zhruba muzou stat plany na takto velky dum nevite zhruba ? :-| diky za kazdou radu http://www.hoffmann.cz/rodinny-dum-fo...
Odpovědět
Profilova fotka
Musite si najit nejakou stavebni firmu ktera vam napise papir na oko :-) , jako ze to delaj oni. My to tak mame a jako diky od nich bereme stavebni material :-) mame 15 na 15 bungalov. Plan zalezei na architektu, nekdo si bere 20 nekdo i 40
Odpovědět
a celkova cena domu svepomoci neodhadujete nejak do kolika by to mohlo vyjit ?
Odpovědět
Profilova fotka
Podle mě svépomocí něco mezi 2000-3000 Kč za 1m3 obestavěného prostoru.
Odpovědět
Nemáte někdo zkušenosti se stavebním uřádem v Jihlavě? Neustále tam s nima mám nějaké problemy
Odpovědět
jak píše @knedlis . Musíte si najít nějakou firmu, která na to má papír, která vám to zaštítí. Jinak máme asi tak velký dům, ale staví nám ho malá firma. A taky záleží co všechno tam chcete mít, žejo. To se asi nedá jen tak říct.
Odpovědět
Profilova fotka
@jarmil664 my jsme z Jihlavy :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@marsy78 zatim mame hrubou, vnitrni omitky,okna, strecha.odpady,vody a topeni cca 900 tis.. Na stavbu jsem pouzili heluz 50 tky aby se nemuselo zateplovat.
Odpovědět
Profilova fotka
@knedlis @angie.shy @marsy78 Já se byla ptát na stavebnim úřadě a pán mi řekl, že pokud budeme stavět nad 150m2, tak nemusí být firma, ale stačí stavební dozor s kulatým razítkem, což už jsme se i domlouvali s projektantem, že nám ho bude dělat on. Tak nevím, ale doufám, že je to takhle a nedostala jsem špatné info.
Odpovědět
Profilova fotka
jojo to bude asi ono :) on nám to zařizoval a vyběhával tchán :-N
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
@monikaxoxo dobrý den , chtěla bych se zeptat jestli opravdu stačil stavební dozor s kulatým razítkem ? =-)
Odpovědět
Dobrý den, bratranec staví bungalow 230 metrů čtverečních a stačilo mu jen "kulaté razítko" a vést stavební deník. Vše si staví sám ve spolupráci s rodinou a místním zedníkem. My začínáme stavět dům patrový o ploše 110 metrů se samostatně stojící garáží 48 metrů a mám to samé a jelikož je dům do 150 metrů a garáž je braná jako příslušenství k RD, nežádal jsem ani o stavební povolení, ale pouze jsme ohlašovali stavbu.
Odpovědět
Profilova fotka
@lmisulkaa Dobrý den, bohužel už nestačí, nevím, kdy tato změna proběhla, ale ve stavebním povolení máme přesně toto upozornění : U staveb pro bydlení je stanovena povinnost odborného vedení provádění stavby stavbyvedoucím (tedy soustavní činnost autorizované osoby) a nepostačuje u nich pouze výkon stavebního dozoru!
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?