Stavební povolení nebo ohláška pro stavbu chaty - ano či ne?

Dobrý den prosím o radu jak nejlépe vyřešit naši situaci. Chtěli by jsme si postavit chatu.Na pozemku kde budeme stavět je i starý RD -bohužel je ve špatné stavu oprava by se nevyplatila.Takže si postavíme chatu novou a domek zatím využijeme k uskladnění věci do budoucna uvažujeme o demolici.Chata bude malinka max . 2+1 tak 40m2 (zateplená ,celoročně obyvatelná).Zajímalo by mne jak postupovat ohledně stavebního povolení ,ohlášky.Financovat chceme formou hypotéky na rekreační nemovitost-takže musíme mít kolaudaci.Dočetli jsme se že některé stavby se nemusí na zahradě RD vůbec ohlašovat.Chtěli by jsme co nejrychleji začít stavět ale upřímně to papírování mě děsí.Díky za pomoc
Odpovědět
Profilova fotka
http://business.center.cz/business/pr...
Odpovědět
Profilova fotka
@tavina na 40m2 už musíš mít ohlášku s veškerým papírováním, to neplatí pro boudy do 25m2. Kolaudace je pro objekty na 150m2 jinak se vydává souhlas s užíváním stavby.
Odpovědět
díky za info
Odpovědět
A nechcete roubenku?Ta je také celoročně obyvatelné a spousta lidí bydlí celoročně v roubence,srubu.Samozřejmě když tam přijedete po měsíci,tak tam nebude 20 stupnů,ale to ani ve zděném.Já lidem nabízím 7x5m roubenku-hrubá stavba za 230tis,takovou cenu vám tady nikdo neudělá.Lidi jsou blázni a zaplatí za barák z papundeklu majlant.Víte proč se staví v Americe dřevostavby?poněvadž jsou levnější než zděné,ale v Českém banánově to je právě naopak.Mrkněte do albumu,mám tam nějaké fotky. ;-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?