Stavební povolení nebo ohláška 2018? Co potřebuji?

Prosim co je potreba dolozit SÚ nove od tohoto roku? Jde mi o vyjadrovacky atd. Napsal by mi nekdo seznam co obehat a v jakem poradi? Dekuji moc.
Odpovědět
Profilova fotka
@holubing informuj se na svem SU, vsude je to trochu jine, zalezi na miste kde stavis, vyjadrovacek muzou byt desitky, ale ne kazdy musi dodavat vsechno
Odpovědět
Po novele stavebního zákona je navíc potřeba závazné stanovisko územního plánování z hlediska posouzení v souladu s územním plánem a charakterem stávající zástavby jedná se o stavby charakteru § 104 a více SZ. (jednoduché stavby § 103 SZ do toho nespadají). Co se týče vyjadřovaček IS optejte se na svém SÚ, které budou od Vás vyžadovat. Jinak Hasiči se vyjadřují od nového roku až ke stavbám RD nad 200 m2, hygiena se vyjadřuje ke všem RD. Dále to pak záleží opravdu kde stavíte a co stavíte v hráněném území, blízko lesa (50 m), blízko vodního toku atd. To všechno budou posuzovat na životním prostředí, které by jste měla také absolvovat. + samozřejmě projektová dokumentace
Odpovědět
- Řízení letové provozu ČR - pokud budete stavět v přibližovací koridoru k letišti vyšší stavbu, budete muset osadit červeným výstražným světlem - Správa jaderných úložišť ČR - vyjádření, zda nestavíte v zájmovém území, kde je plánována výstavba úložiště jaderného odpadu - Ministerstvo obrany ČR - zda přes pozemek neprochází vojenské komunikační zařízení, nebo zda není v zájmovém území plánována výstavba zařízení na obranu státu - Správa chráněné krajiné oblasti/národního parku - pokud stavíte na pozemku, který se zde nachází - Oddělení památkové péče - pokud stavíte v území, které je památkově významné a asi tisíc dalších volovin, které se 99,9% staveb netýkají.... Ale proč se obtěžovat na SÚ, kde samozřejmě vědí, co se vás bude týkat a co ne...
Odpovědět
Jo a malá zajímavost, územní plánování nemá termín 30 dní, ale v podstatě libovolný, takže nikdo neví jak to bude. Zvlášť až je ty žádosti zahltí.... to trolll, obtěžovat se můžete, ale jsou SÚ, kde vám ani toto nejsou schopni říct. Vlastní zkušenost. Něco jako zaškrtat na formuláři, to,to a to, nejsou schopní udělat. Tak asi tak.
Odpovědět
@trolll mily pane, dekuji. Pokud vas odpovidani obtezuje tak se snim neobtezujte. Na urad se chystam, ale az budou deti zdrave a budu mit hlidani cca tyden, tak jsem chtela precist nejake zkusenosti driv.
Odpovědět
Profilova fotka
@petros4 potvrzuji nejsou to schopni rici, ja jsem nakonec sel cestou ze jsem to podal a za 2 dny jsem mel v datove schrance seznam vseho co chybi :-), kdyz jsem se byl ptat pred tim normalni odpovedi jsem se nedockal
Odpovědět
@geodett mě po 29 dnech ohlášky zavolala, že mi něco chybí a jestli prej to stáhnu nebo mi to má z ohlášky překlopit do povolení. No na střelbu. A můžete se tam obtěžovat kolikrát chcete, takže to je taková rada nerada. Někde jsou holt na SÚ lidi, někde deb....
Odpovědět
@holubing jinak vlastně nikdo úplně neodpověděl. Tak na ohlášku : projektová dokumentace, souhlasy všech sousedů, vyjadřovačky sítí, čez,rwe,cetin,vodáci, od elektrikářů po mě chtěli přímo vyjádření k PD (takže nestačila ta internetová verze a to už jsem měl i hodiny) vodáci, souhlas s napojením sítí, napojení na komunikaci (nejdřív policie, pak městský úřad - silnice v majetku obce) hygiena, životní prostředí - souhrnné stanovisko (ovzduší, vyjmutí ZPF, vodoprávní - kvůli ČOVce) k té čovce ještě vyjádření povodí Labe. A teď nově ještě územní plánování. Hydrogeologický posudek (to si objednejte hned, bude to potřeba i pro další úřady), radonový průzkum. A pak podle toho kde stavíte, můžou být ještě speciality uvedené výše. Archeo,památkáři CHKO apod.
Odpovědět
@holubing nechápu, proč se čertíte. Dostala jste tu nejlepší možnou odpověď. Zbytek zde zmíněný je poplatný jen konkrétní situaci. Každé povolení je vlastně unikum, kde záleží na tom, co všechno si v projektu vymyslíte :) Příklad: Když si vymyslíte ČOV místo kanalizace, tak vás bude čekat vodoprávní řízení Když si vymyslíte studnu místo napojení na vodovod, tak vás čeká opět vodoprávní řízení, ale zase nebudete muset řešit souhlas vodáků Když nebudete mít krb/kamna/vložku, tak nemusíte řešit stanovisko odb. životního prostředí kvuli lokálnímu zdroji znečištění Atd atd atd atd. Dokud tedy nebudete mít vše vymyšlené, tak vám stejně nikdo nic víc neřekne :)
Odpovědět
@trolll čertí se oprávněně. Ač je to unikum, spoustu tady toho napíšete a nic neřeknete. Dotaz zněl po novém roce. I když nebude mít kamna, stejně bude mít stanovisko ŽP. Ptá se jak po novém roce. Pokud bude mít např. ČOVku a ta bude mít ohláškové parametry, nebude mít vodoprávní řízení, ale pouze stanovisko do souhrnka a ohlášku udělá spolu s barákem a územkem najednou místní SÚ. Stejně tak musí mít vodáky, protože pokud napíšou, že je možné se napojit na kanalizaci, nedostane souhlasné stanovisko s ČOVkou od ŽP.... Některé vyjadřovačky jsou pro všechny nutné a liší se to jen v těch unikátních, které většina lidí nemá.
Odpovědět
@petros4 Á, pán je gurmán :) To se mi líbí. Takže předně, od tazatelky jsme se nedozvěděli vůbec NIC na základě čeho, by mohl kdokoli napsat něco relevatního. A já prostě nemám rád blbé otázky, ty si zaslouží jen podobné odpovědi. Nevím co jsou "ohláškové parametry" na ČOV, ale není pravdou, že odb. ŽP musí vydat souhrnné stanovisko. U nás (Beroun) to třeba odmítají dělat a musíte si o vše zažádat sólo a sám jednotlivá oddělení. Takže nejlepší rada na podobně položenou otázku je: "Dojděte si na SÚ, nastiňte jim, co chcete dělat, kde to chcete dělat a třeba vám poradí". Pokud ne, tak doporučuji postup alá @geodett A příteli věřte mi, že teorie je krásná do té doby, než potkáte prvního úředníka :)
Odpovědět
@trolll mě se zdá, že vám v přezdívce vypadlo jedno "t". Pokud nevíte, v jakých případech jde udělat ohláškovou ČOVku, tak si to nastudujte než to začnete vypouštět nic neříkající moudra. Třeba tady na ŽP souhrnku mít musíte. Jak to na SÚ chodí, jsem nastínil výše a může te si být jistý, že úředníků jsem potkal hodně. Postup ala geodett nefunguje všude. Já když jsem podával, přišla odpověď až za měsíc, že něco chybí. A jen proto, že mi nebyla schopná říct, co bude chtít, jinak bych to měl v tom podání.
Odpovědět
Článek se načítá
@petros4 Typické :) Dochází-li argumenty, dojde k osobním urážkám a formulacím typu "když něco nevíte, tak si to nastudujte". Já bych ale rád udržel věcnou linku této diskuze. Proto jsem rád, že jste mi dal za pravdu a potvrdil, že úředníci v ČR postupují ve stejných případech různě... viz souhrnné vyjádření. Tím lépe, pokud tazatelka dojde na úřad osobně, kde se dozví co konkrétně bude potřebovat a od koho. Jsem rád, že jsem poznal experta na likvidaci exkrementů a odpadních vod. Až budu jednou nedejbože potřebovat, obratím se na vás.
Odpovědět
Panove, klid. O nic nejde. Uznavam mela sem napsat vic. Proste jsem napsala inpulsivne, nenapadlo me ze to nekoho pobouri, myslim ze je tu v diskuzich dost blbejsich dotazu.:-) Budeme mit krb. A vak uz resim. A uz sem si vetsinu formularu postahovala a zjistila. patram dala pr. Tyden to proberu na st. Urade a snad se dobereme k nejakemu zaveru.. ted domlouvam geodeta a vyneto z pudniho fondu. Ale ne vim kde hledat odbornika na ten hasicsky posudek..? @petros4
Odpovědět
@petros4 ten hydrogeologicky posudek je nutny vzdy? I kdyz studna u je nacerno a my budeme mit vodu o kanalizaci od vak mesta naseho'
Odpovědět
@holubing Pokud nemáte v obci dešťovou nebo smíšenou kanalizaci, nenechají vás pouštět dešťovku do splaškové kanalizace. Budete ji tedy muset vyřešit jinak. Většinou se dělá vsak, pokud to nejde ofiko pustit jinam. A na ten už budou HGP chtít. Hasičský posudek nepotřebujete do 200m2 , hlavně potřebujete mít projektovou dokumentaci. Bez té se většina vyjadřovaček udělat nedá. V ní budete mít PBŘ, požárně bezpečnostní řešení. To dělá projektant. Vynětí z půdního si připravíte sama, dle návodů zde na fóru a podáte spolu s ostatním na ŽP. Geodeta budete potřebovat až tu ohlášku nebo povolení budete mít.
Odpovědět
@petros4 diky. No mame 220m2 prave. Projekt by mel.byt do konce mesice, pokud projektanta nezabijem, nebo jeste nevymenime, pac to je katastrofa..=/ a destovou vodu budem smerovat do nadrze. Takze by jsme hgp nepotrebovali? Geodeta sem se upsala, myslela sem mereni radonu.
Odpovědět
No, ta nádrž bude muset mít taky nějaký přepad, kdyby se přeplnila. A ten musíte pořád někam vést. Navíc by HGP měla být pomůcka pro projektanta, kvůli založení stavby. Mít ho nemusíte pokud to nebude nikdo chtít.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?