Stavební povolení při zásahu do nosné zdi v paneláku

Profilova fotka
Zdravím všechny, Máme v plánu rekonstrukci bytu a uvažujeme posunutí dveří v obyvaku kvůli posunutí a zvětšení koupelny. Stěna v obyvaku je pravděpodobně nosná, takže bychom na to měli mít stavební povolení. Mate někdo s timto zkušenosti? Jak dlouho trva, než stavební povolení vydaji? Neradi bychom, aby se to kvůli tomu protáhlo třeba o rok.. Děkuji za všechny rady a zkušenosti.
Odpovědět
@zuzajda2 Záleží na tom, jak dlouho bude projektantovi a statikovi trvat projekt zpracovat. Stavební úřad na to má 30 - 60 dní. Pokud má bytový dům zastavěnou plochu nad 150 m2, budete stavební povolení potřebovat.
Odpovědět
Profilova fotka
@puhelin Děkuji za odpověď. Nakonec jsme se kvůli průtahům způsobeným stavebním povolením rozhodli takto nepostupovat a stěnu nechat tak, jak je :-)
Odpovědět
@zuzajda2 Protahoval to stavební úřad nebo projektant?
Odpovědět
Profilova fotka
@puhelin nene, špatně jsem to napsala, my jsme právě ze strachu z dlouhodobých průtahů tuto variantu zavrhli hned v začátku. Problém byl také totiž v tom, že bychom podle stanov museli sehnat stoprocentní souhlas spolubydlících v paneláku snad z pěti vchodů, což činí přibližně 210 podpisů.. a z tohoto počtu stačí jeden takový, který by s tím nesouhlasil.
Odpovědět
@zuzajda2 To je zvláštní, ke stavebnímu povolení by vaše spolubydlící v domě měl stavební úřad obesílat sám, neměla by to být vaše starost jejich souhlasy shánět.
Odpovědět
Profilova fotka
@puhelin To asi ne, nicméně by to s ochotou ostatních asi moc nevyšlo :-) sice máme menší koupelnu, ale za to větší prostor na chodbě :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@zuzajda2 pro zásah do nosné zdi je vyžadován souhlas 75 % podílníků, je to podle zákona, stanovy se musí zákonem řídit. My tohle absolvovali při rekonstrukci bytu, všechny jsem si jednotlivě obešla, ukázala plánek, posudek statika a sehnala jsem nakonec cca 83 % všech. Takže jsme v klidu úpravu provedli :-)
Odpovědět
@zmrz_lina Je to podle stanov, pokud společenství ještě nemá stanovy podle nového zákona, není jiné možnosti.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?