Stavební urad nám nechce povolit stavbu

Profilova fotka
Dobrý den, dnes jsem byla na stavebním úřadě stím, ze si chceme postavit na zahradě rodicu. Řešili jsme to před nedávnem se starostou obce i na uzemnim plánování a ti řekli vjezd přes dvůr rodicu. Dnes jsem byla na úřadě a paní co má na starost naši obec řekla, ze to nepovolí. Nebyla schopna říct důvod proč ne, i jsme šli na územní plánování a proste není schopna říct důvod proč zo nepovolí. Nemáte nějaké rady, nebo zkušenosti?
Odpovědět
Nechci blbě psát, ale co tak příjezdová cesta ke stavbě, rodiče si to rozmyslí a můžete domů létat leda tak vrtulníkem. No a příjezd hasičů atd. napadá mne toho víc, ale jen to, že přístup na pozemek domu má být po komunikaci a ne přes něčí dvůr, byť to jsou rodiče.
Odpovědět
U nás tomu říkají závlek. Tedy stavba v zahradě bez vlastní přístupové cesty. Dům musí mít svoji přístupovou cestu z veřejné komunikace.
Odpovědět
Myslím, že by ta příjezdovácesta mohla být řešitelná přes věcné břemeno. Tedy pokud splňuje předepsanou šířku a další parametry. Pak záleží na územním plánu.
Odpovědět
Profilova fotka
Bude to cele psané na jednoho majitele a prijezdova cesta až k baraku. Hasiči mají pod zahradou přímo nádrž, kde by byl i ze spodní části přístupný dům. Chtěla jsem spíše vědět, jestli nemá někdo zkušenosti s oficiálním řešením. Nechceme dělat projekt dřív, než budeme vědět, ze by to opravdu mělo být povolené.
Odpovědět
Doporučuji oslovit vedoucí odboru ať vám to odůvodní. Případně zaslat písemně dotaz. Mají povinnost do 30 dní odpovědět.
Odpovědět
No že je nádrž za domem legislativa neřeší. Myslim že je v zákoně že nejdále 200m od domu musí být zpevněná cesta s točnou pro hasiče. Pak je tu územní plán. Taky jsme chtěli stavět na zahradě. Rodiče už s tím počítali kdysi dávno a z části pozemku udělali na katastru komunikaci. Jak jsme to ale řešit na stavební úřad tak nám řekli že to nepovolí protože kdysi jak se dělal územní plán tak i přes nesouhlas rodičů si tam ubec dala že přes jejich pozemek půjde vodovod. Ten nakonec natáhli jinudy ale pozemek mame pořád kvůli tomu zablokovaný.
Odpovědět
@nikit320 Nezlobte se, ale dovolím si pochybovat, že Vám paní řekla, že to nepovolí, a nebyla schopna říct proč. Spíš odhaduji, že jste se vzájemně nepochopili. Problém máte zřejmě v tom, že chcete stavět RD na pozemku jiného RD. To ale příslušná vyhláška (vyhl. č. 501/2006 Sb.) neumožňuje. Takže ten nový RD musí být na svém samostatném pozemku. To by neměl být problém. Pozemek rozdělíte na dva a hotovo. To Vám stavební úřad udělá velmi jednoduše. Co ale problém asi bude, jsou další dvě pravidla stanovená vyhláškou, a to: - ke STAVBĚ RD musí vést zpevněná pozemní komunikace široká nejméně 2,5 m a končící nejdále 50 m od stavby, - STAVEBNÍ POZEMEK musí být dopravně napojen na kapacitně vyhovující veřejně přístupnou pozemní komunikaci. U toho stavebního pozemku velmi upozorňuji na to, že napojení na komunikaci musí být přímé, to znamená že pozemek komunikace musí přímo navazovat na stavební pozemek, nestačí věcné břemeno na mezipozemku. Takto je to oficiální, když to splňujete, nemůžete mít s napojením na komunikaci problém. Samozřejmě neznám Váš případ podrobně, takže nemohu vyloučit, že tam máte nějaké další problémy, pro které by Vám to stavební úřad mohl zamítnout.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?