Stavební úřad v Praze. K čemu vlastně je!

Dobrý den všem, dnes jsem volala na stavební úřad, abych se od nich dozvěděla, jaké mají podmínky pro příjezdovou cestu (hl. šířka) a pro budoucí stavbu samotnou (jako výška, příp. typ střechy, apod.), ev. další náležitosti potřebné pro stavební povolení v dané lokalitě. Pán mi nicméně vyrazil dech, když mi oznámil, že tohle mi oni na stavebním úřadě rozhodně neřeknou a prý ani nemůžou a že Praha je v tomhle specifická, že tu platí 3vyhlášky (...a ty jsou prý trochu protichůdné) a my si musíme 1 vybrat a tou se řídit. Taky ještě poznamenal, že to stejně za půl roku může být jinak a že v Praze vlastně není nic jisté. :-o :-. Prosím setkal jste se někdo s podobným přístupem? A kde se vlastně tyhle věci tedy dozvědět, když ne na stavebním úřadě?!!! Pán mi tvrdil, že v tomhle se musíme obrátit na projektanta... :-S My jsme chtěli jen obecné info. před tím, než podepíšeme smlouvu na koupi pozemku.. :-( :-| Vím, že určo je potřeba se dotazovat u hasičů, ale kde ještě? Mockrát díky za reakce...
Odpovědět
@lucaz Dobrý den, SÚ, konkrétně na Praze 5, je taktéž k ničemu. Například naše podklady pro povolení na rozdělení pozemků už zkoumají přes 5 měsíců a museli jsme jim dodat už tři projekty stavby, protože první dva se jim nelíbily. Chceme stavět RD na pozemku 248m2. Do dnes nam nebyli schopne říci jaké jsou vůbec podmínky pro stavbu v této lokalitě, akorát že nový dům musí být "přilepen" na ten stávající vzhledem k tomu že je pozemek tak malý. No abych to shrnula, bojíme se poslat stížnost, aby nám žádost rovnou nezamítli nebo to neprotahovali ještě déle. Vím, že jsem asi moc nepomohla, nicméně pokud by se vám podařilo něco zjistit, prosím dejte sem info, ať se také něco dozvíme. Díky :)
Odpovědět
Jediné, co jsem se od nich nakonec dozvěděla je, že pro tu naší lokalitu nejsou žádné extra normativy, platí pro nás to, co pro celou Prahu...a to si máme zjistit.
Odpovědět
Vitejte v realite....projektujeme hlavne v Praze a tohle uplne NORMALNI....cely tenhle system je padly na hlavu. Kazdy den nadavame a nadavame, na bezny rodinny dum mame neco kolem 60 vyjadrovacek a stanovisek. Nikdo vam nerekne jak co presne ma byt a jak to ma byt spravne....dozvite se to presne ve chvili, kdy se nekdo odvola a cely projekt vam shodi (protoze v tom uz umi chodit a vedi jak na to. Vedi do ktereho stanoviska se odvolat, aby prezkoumani trvalo co nejdele atd atd). Neco projednavat s urednikem na stavebnim urade nema smysl, dulezite je, co si mysli ten nejvyssti a to je magistrat a pripadne urady co prezkoumavaji stanoviska. Za poslednich 5 let jsem se dala vicemene uz jen na reseni techto veci....jak udelat neco aby to proslo uradama.....takze vim cemu se vyhnout, kam neslapnout, na co nezapomenout.......a vyhlasky a narizeni jsou kapitola sama pro sebe, kdo neni pravnik pomalu nema sanci. Zorientovat se co plati a co ne je nadlidsky vykon. At zije Praha. A kdyz vyhrajete, tak na vas podaji zalobu....nevyhraji ale zdrzeni je to dobre :D
Odpovědět
@stavbapraha5 A Praha 5 tomu celemu chaosu vladne :D
Odpovědět
No, mám trochu klidnější spaní, když vím, že se to neděje jen nám. Nicméně, kdyby jste náhodou něco dozvěděli o stavění v Praze, dejte vědět :)
Odpovědět
@stavbapraha5 Vse mate dane ve vyhlaskach a v uzemnim planu. Nebo potrebujete neco konkretniho? :)
Odpovědět
No prave ze z uzemniho planu jsem tak trochu zmatena a vyhlasky uz jsem nenasla pro jistotu zadne. Asi budu za neschopnou, ale rada bych se dozvedela: - kolik % je mozne zastavit na Praze 5, - kolik musime mit stani pro vozidla kdyz to bude RD o max. 2 bytovych jednotkach - od koho budeme muset mit podpisy ze souhlasi se stavbou (krome sousedu) - co vse se pocita do zastavene plochy, konkretne (ptz. kazdy pise neco jineho, jednou se tam pocitaji i chodniky podruhe ne) - jestli je nejaka minimalni velikost pozemku pro stavbu RD. Budu rada za jakoukoli odpoved, ktera by mi zodpovedela alespon jednu z otazek. Dekuji
Odpovědět
@stavbapraha5 Dejte si žádost o územně plánovací informaci. Do 30 dnů byste měli dostat vyjádření.
Odpovědět
Taky jsme zjistovali, co si muzeme na pozemku dovolit a co ne. Domek uz nam nastesti stoji, kupovano od developera. Ale treba pergola nebo zahradni domek ci hriste pro deti apod. jsme nevedeli. Pani urednice nam rekla,ze je vse zakazane, protoze se jeste nerozhodlo, co tam a za jakych podminek bude povoleno :-D.
Odpovědět
@stavbapraha5 Tak to bohuzel neni odpoved na par radek ale na debatu....nejlepe s projektantem. Napr % zastavenosti se da obejit vystavbou bytoveho domu (o jedne bytove jednotce) misto rodinneho domu. Pocet parkovacich mist na to navazuje, dale pocet podpisu a stanovisek na to navazuje a co se pocita do zastavene plochy je vubec debata na delsi dobu. Na zastavenou plochu existuji schemata dle kterych se ridit ale oficialne (je ma) je maji jen urednici a hlavne magistratni urednici. Proste musite dum zadat jako projekt architektovi/projektantovi....zejmena v Praze na to nemuzete jit na vlastni riziko (nebo nedoporucuji)....lide kteri vyrizuji "inzenyring" jsou nejlepe placeni a neni to jen tak.....opravdu to je prace tvrde odpracovana.
Odpovědět
Najděte si autorizovanou osobu - a budete to mít hned
Odpovědět
@66jirina To ale není zárukou vyřešení problému. Autorizaci má dnes tolik lidí...
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?