Stihneme ještě letos začít stavět?

:-| mám dotaz- máme nachystanou smlouvu na koupi pozemku,k projekt. dokumentaci nám chybí už jen koord, stanovisko, ale to nude až bude koupeny pozemek,Když ho koupíme ještě tento měsíc,myslíte ,že by jsme mohli ještě letos začít stavět?stihneme to nebo až na jaro,Nechceme ,ale dělat základovou desku v prosinci,Vím ,že chvíli trvá než to naběhne na katastr atd,.jde nějak urychli povolení?v našem případě ohláška na stavbu?je dřív než stavební povolení?dík za vaše skušenosti a postřehy, ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
už máte na pozemku elektřinu?
Odpovědět
No nevím. Nepíšete nic o úvěru/hypo - to také něco trvá. Stavební povolení musí měsíc viset na úřední desce ? Každý úřad má svou lhůtu. Archeology, geology, elektro, plyn, telokomunikace... to všechno máte ? My začali v září a stavěli jsme sami a měli jsme co dělat, abychom desku dali do prosince. Ono pak hodně začne pršet a teploty jdou dolů. Už teď je v noci pod 10°C. Ideálně ta teplota by něměla klesnout pod 5°C. Jasně, on beton snese všechno, nechají se do toho přimíchat nemrznoucí přísady, ale tak no... už to není ideal. Můžete to zkusit, ale jak v říjnu nekopnete, tak bych to odložil v klidu na jaro.
Odpovědět
Profilova fotka
ohláška trvá samozřejmě kratší dobu než stavební povolení, ale i tak toho máte docela dost před sebou (zápis do katastru, stanovisko, no a pak lhůta na ohlášku...). Obávám se, že letos to asi nebude... (dělat základovou desku např. v listopadu jen abyste kopli do země, je podle mě blbost; raději se dobře nachystat na jaro a pak na to v klidu vletět 8-) )
Odpovědět
My jsme možná o kousek dál, ale stejně se trochu bojíme, že to nestihneme. Kupní smlouvu máme podepsanou, čekáme na katastr, snad to do 14 dnů udělají. Včera jsme poslali všechny podklady odhadci, tak snad vše dobře dopadne a čekáme na vyjadřovačky, které už projektant všude poslal. Náš plán je začít během října. Tak snad se už nic nepokazí. Pokud se ale něco protáhne, necháme to sice neradi až na jaro.
Odpovědět
Profilova fotka
@ nanah Souhlasím s @davescz přesto, že jsme úplně ve stejné situaci a moc bychom si přáli stihnou základovku do zimy, aby promrzla. Nyní máme KS podepsanou, čekáme na katastr až budem zapsáni - prý 14 dnů. Poté bude dodělán projekt, který potřebuješ také k žádosti o ohlášku. Teď akorát sháním radon, zaměření domu na pozemku, energ. štítek... a nevím co ještě všechno je k ohlášce potřeba. Snažím se v tom díky internetu orientovat, ale není to úplně snadné. Máme na hranici pozemku plyn, vodu, elektriku a kanalizaci. I tak budeme muset žádat o nějaký štempl a papír od nich?? Poradí někdo co ještě potřebujeme k ohlášce?
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?