Darovaný pozemek a následná stavba domu, kde začít?

Je zde nekdo takovy? Zajima mne kde zacit. Jsme na uplnem zacatku tzn. slovo dalo slovo a prarodice nam chteji darovat pozemek, kam jit? Co zaridit?
Odpovědět
tak jestli chcete stavět, určitě se podívat jestli tenhle pozemek je určený ke stavbě. Potom sepsat darovací smlouvu, nechat ověřit podpisy a vložit na katastr (platí se 1tis za vklad).
Odpovědět
adula000 Kde se prosim muzu podivat? Mam zavolat nrbo napsat na mesto? ;-)
Odpovědět
@andiexx Uzemni planovani.
Odpovědět
@adula000 Kde se prosim, muzu podivat? Mam zavolat nebo napsat na mesto?
Odpovědět
Profilova fotka
@andiexx nejlepe zajit na urad kam pozemek spada a nakouknout do uzemniho planu.
Odpovědět
Profilova fotka
Dojděte na stavební úřad a dozvíte se všechno. Jestli to lze a eventuelně co a jaká jsou omezení. Jsou tam přivedený sítě? Jestli ne, musíte se zas domluvit s elektrárnama a vodárnama, někdy to trvá docela dlouho, než se to zařídí.
Odpovědět
@blahova_andrea @slabici @puhelin @adula000 holky na strankach mesta, jsem nasla uzemni plan, energetiky a vodohospodarstvi, jedna se o parcelu kterou jsem oznacila do ctverecku, nyni je rozdelena na dve casti ale vymerila by se na jednu. Moc toho vycist nedokazu, dokazete vycist neco vy?
Odpovědět
Profilova fotka
Z těchle kousků nic nevyčtu. Ten územní plán má jednotlivý oblasti označení nějakým písmenem a číslem.. a každá znamená něco jiného, musíte si přečíst, ve který části je zrovna ten váš pozemek. Musí to být plocha určená k bydlení.
Odpovědět
@slabici myslis legendu ? ;-)
Odpovědět
@andiexx Najdete v legende nazev plochy a v textove casti co vam to umoznuje.
Odpovědět
Profilova fotka
@andiexx chápu to dobře, že ten čtvereček pod tím je dům prarodičů a ten druhý maličký pozemek je zahrada a že by jste to rádi přeparcelovali? vzali kousek z jejich a přidali to k té zadní části, aby byla větší a vešel se tam další domek?
Odpovědět
@blahova_andrea ano, to co je v tom ctverecku tak tam by mel stat dum
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@andiexx a to pod tím? to je teda dům prarodičů? obávám se, že v tom případě jste stejný případ jako my a nebude vám to přeparcelování umožněno :-(
Odpovědět
@blahova_andrea nestras, jakto. Ano to je dum prarodicu.
Odpovědět
Profilova fotka
@andiexx no my to měli jako vy, jen teda ta zadní parcela nebyla taková nudlička, ale čtvereček. rodiče měli tři parcely. na přední stojí jejich dům, pak dvě parcely, dva čtverce zahrada. v plánu bylo, že nám dají zadní parcelu a tu prostřední přeparcelují na půl, abychom dostali o pár metrů více. bohužel to nešlo právě kvůli územnímu plánu. nesmí být zastavěno víc jak dejme tomu 20% pozemku. pokud by nám oni dali víc než ten zadní čtvereček, tak už by nesplňovali oni zastavěnost, protože dům mají veliký a zbylo by jim málo pozemku okolo. dostali jsme tedy "jen" ten zadní čtvereček a museli jsme osekat domeček na minimum, abychom se vešli do těch 20% zastavěné plochy. ale u vás se jedná o tak malou plochu, že tam by fakt postavit nic nešlo :-( ale třeba jestli prarodičům patří i ty pozemky níže... :-N ale to už jsou asi sousedi, co?
Odpovědět
Kolik metru ty dvě parcely mají? Jinak u nás v obci je neomezena zastavenost, takže se da stavět i na opravdu male parcele.
Odpovědět
Profilova fotka
@adula000 tak to máte fakt dobré. já taky nečekala, že nás takto omezí
Odpovědět
@blahova_andrea to věřím ze když je určena zastavenost, je to pak problém, ze musí člověk přemýšlet bez čeho se neobejde a naopak.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?