Územní souhlas na mobilní dům

Ahoj mám dotaz :-) Máme zahradu, která je v územním plánu vedená jako ZS - soukromá zeleň, čili dle územního plánování se zde nedá postavit klasický RD. Zaujala mě tedy možnost postavit si zde tzv. mobilní dům. Četla jsem, že na něj potřebuju územní souhlas. Chci se tady zeptat, zda nevíte, jak to bude stavební úřad řešit.. Je problém, že zahrada není v zastavitelném území, ale vedená jako soukromá zeleň?.. určitě budou nutné zavést přípojky vody a kanalizace. Děkuju za odpověď, názory, zkušenosti, atd.. :-)
Odpovědět
Mobilni dum je jeden velky otaznik. Nesplnuje podminky pro obytnou stavbu, proto ho urady povoluji pouze jako stavbu vedlejsi k obytne stavbe (napr. jako sklad). Zeptejte se na st. urade, jestli vam ho vubec k bydleni povoli.
Odpovědět
Tady něco zlehka je: http://www.stavebnictvi3000.cz/clanky... Zrovna včera jsme seděli se známým, co má mobilhaus jako chatu a ten docela nadával. Že lítání s tím bylo hodně, chtěli papír např. o tom, jak by příp. požár ohrožoval okolí. Ale někde kousek vedle o něj by prý nechtěli skoro nic....
Odpovědět
Tady je metodika MMR, kterou se stavebni urady ridi http://www.mmr.cz/cs/Uzemni-a-bytova-...
Odpovědět
Diky moc :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?