''Vajdřovačky'' - stavební povolení

Dobrý den, na SÚ mi řekli, ať se zastavím, až budu mít hotové plány, že mi poté řeknou, jaké instituce je potřeba obeslat kvůli tzv. 'vyjadřovačkám', které jsou nutné pro stavební povolení resp. ohlášku. Prosím, nevíte někdo, nebo nemáte seznam na které úřady se budu muset obrátit? (Cez, atd....) Děkuji moc :-) ;-)
Odpovědět
@petra2304 Toto je místně specifické, takže ti SÚ řekne.
Odpovědět
Co se tyce vyjadreni, pak musite obeslat ty site, ktere u vas mate. Byva to elektrika, voda, plyn, kanalizace, vojaci, ... Az budete mit projekt, vydaji vam stanoviska nebo zavazna stanoviska ty urady a spravy, na ktere se vas projekt vztahuje. Muze to byt uzemni planovani, zivotni prostredu, pamatkova pece, CHKO, hasici, hygiena, lesy, povodi, ... Seznam vam nikdo neda, protoze vycet vyplyva vzdy z konkretniho projektu. Pokud ma projektant alespon nejake zkusenosti s komunikaci s urady, urcite uz tusi, na koho se budere muset obratit.
Odpovědět
Děkuji za info. My jsme si objednali projekt na typovy dum s mensimi upravami, protoze v teto dobe sehnat (alespon u nas) projektanta ktery by mel volno je nemozne.... Takze mame projekt na typovy dum ale veskere ''vyjadřovačky'' si musíme oběhat sami.. :-( Takze pockam az co mi reknou na SÚ. Musím tedy říct že u nás na SÚ jsou opravdu v pohodě a se vším zatím ochotně poradili i po tel., takže doufám že nám v tomhle také poradí ;-)
Odpovědět
@petra2304 to je projekt od projektu některé jsou stejne pro všechny některé přidávají. Já jsem zasla na úřad a tam mi paní z SÚ dala seznam. Nově se teď žádá Odbor územního plánování i když jste v souladu s ÚP. A to trvalo nejdýl. Vojáky jsme nemuseli. Teď si můžeš zjistit napr. existenci síti a třeba těm stačí situace, takže to už můžeš. Ale třeba hygiena a životní prostředí tam se dává cely projekt i na to územní plánování. Obíhali jsme i sousedy a vlastně i zadost na vlastníka komunikace v našem případě město.
Odpovědět
@petra2304 Pozor na typový projekt, někdo Vám ho bude ještě ten domek muset umístit na Váš pozemek a projekt dopracovat, tak aby sedl na váš pozemek. někdy to je kamen úrazů, že se koupí projekt online a pak je problém, že někdo na dálku osazuje dům na pozemek s chybama a startuje tak nekonečné kolečko stavební úřad a projektant z druhého konce ČR :( Troufla bych si říci, že někdy je rychlejší počkat na místního projektanta, který Vám vše nakresli a ještě vyřídí povolení.
Odpovědět
@anetka2017 máme typový domek ale projektant z firmy od které máme projekt objednány nám děla i usazení domu. Měli jsme s nim už schůzku na pozemku kde si vše zaměřoval atd....:) tak doufám ze vše bude ok :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?