Vydání stanoviska o existenci sítí pro územní rozhodnutí.

Dobrý den, chtěla jsem požádat někoho, kdo se lépe orientuje v problematice vydání stanoviska o existenci sítí na pozemku pro územní rozhodnutí, o radu. Na SMVAK, RWE a ČEZ jsem si vyžádala informační stanoviska o existenci sítí na našem pozemku. Všechny společnosti mi odpověděli, dokonce velice rychle. Nicméně nyní si nejsem jistá, zda musím žádat tyto firmy o nové stanovisko pro účely územního rozhodnutí - neboť na všech stanoviscích je uvedeno, že neslouží pro účely územní rozhodnutí. Můžete mi prosím poradit jak mám nyní postupovat? Děkuji za odpověď.
Odpovědět
Při žádosti o stanovisko zatrhvávate jeho účel. Pro účely územního rozhodnutí, musíte zatrhnou územní rozhodnutí. Nic složitého. Informační stanovisko je pouze info pro Vás, projektanta atd. jaké Vám vedou sítě přes pozemek.
Odpovědět
Dochází na vašem pozemku ke střetu s příslušnými sítěmi? Pokud ano, musíte ještě požádat o konkrétní podmínky stavby v ochranném pásmu sítě, to se dočtete na vyjádření.
Odpovědět
Díky za odpovědi. NA pozemku naštěstí k žádnému střetu nedochází. Akorát si teď uvědomuji, že všechna vydaná stanoviska mají nějakou dobu platnosti, cca 6 měsíců.
Odpovědět
Profilova fotka
Výklady se poněkud liší, některé SÚ požadují stanoviska platná v den vydání rozhodnutí, jiným stačí stanoviska platná v den podání žádosti s tím, že přece vědí, zda v průběhu toho času síťařům povolovali něco nového. Nelze ale podat k žádosti propadlé stanovisko. Rozhodně však SÚ nemohou přijmout stanovisko pro předprojektovou přípravu nebo pouhou existenci sítí. Stanovisko musí být ke konkrétnímu řízení a ke konkrétní stavbě. Není to přece problém, posílají to na e-mail takřka obratem. Pokud na územko, o kterém píšeš, bude navazovat ještě i stavební řízení, pak doporučuji požadovat stanovisko pro územní a stavební řízení, ať pak pro stavebko nemusíte vyřizovat nové stanovisko.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?