Výjimka ze stavební uzávěry

Zdravím, nemáte někdo zkušenost s vyřizováním výjimky ze stavební uzávěry? Případně je možné si ještě před koupí pozemku na stavebním úřadě vyřídit nějaké předběžné povolení nebo potvrzení toho, že např. za čtvrt roku bude uzávěra zrušena?
Odpovědět
Pochybuji, ze to pujde. Ale zavolejte na obec, urcite Vam poradi. Na vyjimku bych nespolehala - teoreticky, polud by vam ji dali, obratem by o ni zadali vsichni a uz by to nebyla vyjimka. Jednou jsem se zajimala o pozemek se stavebni uzaverou - byla tam kvuli komunikaci, ake vzhledem k tomu, ze chteli vykupovat pozemky od soukromych vlastniku, aby tam mohla byt silnice, odhduji to min na 10 let.
Odpovědět
Profilova fotka
Předběžné povolení stavby, kde je uzávěra, na úřadech nevyřídíte. Obec vám maximálně řekne, co má v plánu vyhledově na několik let. Ale nejspíš to nebude otázka týdnů, ale let
Odpovědět
Děkuji za informace, tak se nedá nic dělat, asi holt nám není daná obec souzená :)
Odpovědět
@ookami_hime zeptejte se a uvidite, za to nic nedate.
Odpovědět
@ookami_hime tyhle pozemky jsou skvele jako investice, koupite treba za 3 mil a za 10 let prodate za 6. Jenze, kdo si to muze dovolit, ze
Odpovědět
Tak bych se asi zeptal, kvůli čemu tam ta uzávěra je. Jestli tam smrdí, kvuli biokoridoru pro 3 žáby, nebo tam bude dálnice.
Odpovědět
@charado to jo, ale my potřebujeme bydlet, ideálně dřív než za 10 let :-D
Odpovědět
@trolll je tam kvůli tomu, že nezvládají přísun nových obyvatel a aktuálně řeší problém s nedostatkem vody. Náprava bude až cca za rok a uzávěra má předběžně trvat do roku 2020.
Odpovědět
@ookami_hime tak pak asi mate jasno sam/a. Bez vody to nejde. Pokud tam je obecni voda, vrt vam nepovoli. A na rok bych nespolehala, spis dyl. Takze asi hledejte jinde. A pro pobaveni - my dva roky hledali dum a nakonec budeme stavet :-)
Odpovědět
Hm, tak voda asi není na věky, ale je otázkou, jestli ji už mají aspoň naprojektovanou.
Odpovědět
Profilova fotka
Prodávala jsem chatu a obec zrovna měla stejný problém. Je to 3 roky a zatím se moc nezměnilo. .Nejde jen o projekt, ale i o finance. U nás se voda plánuje, projekt byl, už když jsme kupovali pozemek, tj. 2015 a zatím voda nikde, letos to možná vypukne. Ale nebyla tu uzávěra, máme studnu. A tu využijeme i v budoucnu
Odpovědět
Profilova fotka
Není to náhodou Chýně? Voda je problém, ale při splnění předem daných podmínek není takový problém tu výjimku získat.
Odpovědět
Článek se načítá
@petr86 je :-) hledala jsem k tomu včera ještě nějaké informace a našla jsem, že loni řešili i problém s kanalizací, takže přemýšlíme, že se spíš poohlídneme někde jinde. P.S.: Zkoušela jsem koukat jestli někde nenajdu právě nějaké konkrétní podmínky, které je potřeba splnit, ale nic jsem nenašla. Nevíte jestli je to tedy někde sepsané online nebo musím přímo na SU?
Odpovědět
Profilova fotka
Ohledně vody - zpracovávají projekt na nový vodojem (tuším) 2x1600m3. Začíná to na straně jedna Opatření: https://www.chyne.cz/urednideska/down... A tady jsem vybral jeden příklad udělené výjimky na stavbu RD: https://www.chyne.cz/urednideska/255-... Další lze dohledat na úřední desce, každé zastupitelstvo se nějaké řeší: https://www.chyne.cz/urednideska/172/...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?