Výjimka ze zpevněné příjezdové cesty-z par. 20/7 Vyhlášky o obecných požadavcích na využívání území

Dobrý den, ráda bych se zeptala, jestli má někdo zkušenost s vyřizováním a schvalováním výjimky z par. 20/7 Vyhl. o obecných požadavcích na využívání území, tedy aby byla příjezdová cesta k RD zpevněná, široká min. 2,5 m a nejdále 50 m odstavby. Z asfaltové komunikace se vjede na nezpevněnou veřejnou účelovou komunikaci, pak je náš pozemek. Od asfaltu ke stavbě je to 66 m, tedy 16 m přesahujeme zákonnou hranici, chceme tedy žádat o udělení výjimky. Vedoucí stavebního úřadu mi přislíbil, že výjimu schválí, pokud budou všechny orgány, které se k tomuto musí vyjádřit souhlasit. Kdo všechno se k tomuto musí vyjádřit? Koho obeslat? Děkuji za Vaše odpovědi.
Odpovědět
Správce - vlastník komunikace ze které se sjíždí Policie - po mě chtěla výhledové úhly pro sjezd a výjezd, jestli je to bezpečné Pokud vedou sítě podél silnice, přez které se bude jezdit (optika atd), tak i ty, jestli není potřeba to dodatečně ochránit proti zatížení.
Odpovědět
Dokonce policie se vyjadřuje? A hasiči a hygiena? Kdo mě tak napadá jsou hasici, hygiena, doprava (vlastník komunikace, ze které se sjíždí),sousedi,..ještě někdo? pod příjezdovou cestou nevedou žádné inž. sítě. Ještě mě napadá, jedná se o město Chropyně nedaleko Kroměříže, tak jestli oslovovat orgány v Kroměříži nebo pod Zlínem?
Odpovědět
@pajinelka Mě to řekla paní na stavebním, kam si mám skočit, možná by bylo lepší si zavolat na stavebko a máte to z první ruky.
Odpovědět
To by vam mel rict on, kdo vse bude stanovisko davat.
Odpovědět
Děkuji, opravdu bude nejlepší se zeptat na stav. úřadě. Ještě se zeptám, nebyl nějaký problém s vyjádřením od hasičů? Toho se asi tak nejvíce obáváme.
Odpovědět
@pajinelka Od hasičů jsem nemusel mít, myslím, že pro záchranné složky jsou parametry příjezdové cesty určené ve stavebním zákoně. Takže toto by měl vědět projektant a podle toho naprojektovat příjezdouvou cestu. Ale nechám se poučit, pokud to tak není, já vyjádření od nich mít nemusel.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?