Vyřizování zasíťování a stavební povolení

Chci se zeptat, jestli nemá někdo podobnou zkušenost. Od dubna řešíme papíry k ohlášce, momontálně máme všechno hotové a byla jsem na stavebním, aby mi to paní ještě prošla. Bohužel mi oznámila, že mi při mé poslední návštěvě v únoru zapomněla říct, že pokud není pozemek zasíťovaný nebo není na sítě aspoň územní souhlas, tak nám stavební povelení nedají. V únoru jsem jí říkala, že se sítě řeší a ona v tom problém neviděla, prý to hlavně musí být do kolaudace. Nevíte, jestli se to dá nějak "obejít", vyřešit? Územní souhlas bude mít obec nejdřív v říjnu a my jsme chtěli zvládnout do zimy aspoň základovou desku. Děkuji za reakce 😃
Odpovědět
@luckiesj spíše záleží na úřednici. ale u nás taky bez alespoň územního rozhodnutí na vodu nedají povolení na RD.
Odpovědět
Nemáte někdo zkušenost v tomhle případě s tzv. Plánovací smlouvou?
Odpovědět
@luckiesj ahoj, právě jsem dořešila uplně stejný problém...nám dali stavební povolení na základě plánovací smlouvy, která byla sepsána s obcí. Klidně se ptej.
Odpovědět
@grace454 Děkuju, že ses ozvala :-) Můžu se zeptat, v jakém to bylo městě a jestli ti tu variantu navrhli přímo na úřadě?
Odpovědět
@luckiesj píšu ti soukr. zprávu.
Odpovědět
@luckiesj u nás jsme s plánovací smlouvou neuspěli, argumentace úřednice, že to nejde, protože v novém stavebním zákoně je prý plánovací smlouva úplně vypuštěna.
Odpovědět
@adula000 To je zajímavé, že jsem včera mluvila s vedoucím stavebního úřadu v jednom středočeském městě a ten mi tohle řešení vymyslel, tak ten by asi věděl, že už to možné není, ne? Kdy jste tentoproblém řešili?
Odpovědět
@luckiesj na podzim, ale možná je to i tím, že naše úřednice je snad ta nejhorší co jen může existovat, nechce s ničím pomoct, chce doložit věci, které rozhodně nepotřebuje (nebo alespoň projektanti, kteří s ní přišli do styku, tak kroutili hlavou), v obci s ní má každý problém, nikomu snad nedala povolení bez toho, aby si něco našla, že tam chybí apod. Je velice pravděpodobné, že jinde to je úplně jinak, že úřednici vyjdou vstříc, pomůžou apod. Bohužel u nás je to na nic.
Odpovědět
@adula000 Já si teda myslím, že kdyby to u té naší prošlo, tak nám to řešení rovnou nabídla, ale určitě to zkusím
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?