Žádost o změnu současného územního plánu - jak dlouho trvá?

Profilova fotka
Dobrý den,chci se zeptat,jestli každý musel tohle podstoupit,nebo opět jen my... Nevíte prosím,o co jde? Byli jsme na úřadě a prý tohle ještě může trvat 2 roky...nevíme jak dal postupovat atd,protože nám noc víc neřekli...jen že máme čekat..m
Odpovědět
Profilova fotka
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
@michaelaon jde o to, že každý pozemek má v územním plánu své určení. Takže na pozemku, který je určený dejme tomu (plácnu) pro veřejnou zeleň, se nesmí postavit rodinný dům. Pokud by si tam někdo chtěl rodinný dům postavit, musí počkat, až (pokud vůbec) bude schválená změna územního plánu. Což trvá. A to je zřejmě i váš případ - v tuto chvíli není váš pozemek určený pro výstavbu, změna územního plánu se teprve připravuje. Většina lidí si pro bydlení kupuje pozemky, které jsou pro výstavbu rodinných domů určené. Takže toto absolvovat nemusí.
Odpovědět
Je to presne tak, jak pise @llama Vy jste koupili pozemek s vedomim toho, ze na nem muzete stavet?
Odpovědět
Přeci musíte vědět, že jste podali žádost o změnu současného územního plánu, ne? A tohle vám přišlo jako vyrozumnění...
Odpovědět
No postupovat máte podle toho, co vám napsali. Zřejmě si budete muset nechat udělat tu územní studii a až ji budete mít, zařaděj vás do zadání změny územního plánu. Až bude zadána změna ÚP, pošlou vám dohodu, zaplatíte podíl na ceně této změny. Tedy 10 litrů plus další podle skutečné ceny. Pak si počkáte až bude celá změna zpracována a předložena ZM. Po jejím schválení ZM teprve budete mít vyhráno. Asi bych hledal jiný pozemek, tohle bude nejspíš trvat několik let.
Odpovědět
Profilova fotka
ano pozemek byl veden jako les,na územním plánu už je půl roku jako ostatní, s tím,že jsme museli žádat a změnu na územním katastru kvůli stavbě,žádost schválili s tím,že musíme dodat územní studii,jenže ta může být klidně do měsíce....proto nechápeme,proč další 2 roky...
Odpovědět
@michaelaon mám dojem, že motáte dohromady dvě věci. Vynětí pozemku z lesních pozemků nemá nic společného s územním plánem. Dokud nemáte v územním plánu pozemek zahrnutý do oblasti nazvané "obytná zástavba" nebo tak podobně, tak stavět nemůžete. Nic jako "ostatní" v územním plánu neexistuje, to mluvíte zřejmě o katastru. Prostě provedli jste jednu operaci, teď musí proběhnout ještě ta druhá - schválení nového územního plánu. A to trvá.
Odpovědět
No jo, ale schválili vám žádost o zařazení do zadání změny ÚP č.5. Pokud dodáte tu studii. Pokud ji nedodáte, ani vás tam nezařaděj. Ale změna se musí připravit, těch různých požadavků od lidí tam bude víc. Vyjádřit se k ní musí kde kdo z úředníků a až potom půjde na schválení zastupitelstvem Č.Těšína. Tedy 2 roky vidím jako celkem optimismus.
Odpovědět
@michaelaon změna územního plánu se provádí jednou za pár let. Třeba konkrétně u nás v obci to bylo až po 9ti letech.
Odpovědět
Profilova fotka
ale nám už prošla změna územního plánu,máme to schválené i od rady....jen musíme dodat tu studii
Odpovědět
To se pletete, podle toho, co jste přiložila, vám prošlo zařazení do pořízení "nejbližší" změny. Tzn. ano projektant dostane i váš požadavek, spolu se spoustou dalších požadavků, cele to zpracuje a poté se vydá nový ÚP. resp. změna ÚP. Nejdřív ale musíte dodat tu studii. Potom budete čekat, než se ta změna vydá a vstoupí v platnost. To může projektantovi skutečně trvat až dva roky.
Odpovědět
Profilova fotka
@petros4 máte zprávu
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
děkuji za rady....jak mohu celý příspěvek smazat prosím?
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
Dobrý den.S přítelem jsme chtěli již před 3 roky stavět na pozemku jeho rodičů, který je vedený jako ovocný sad.V té době se začala u nás dělat změna územního plánu a tak jsme tam pozemek vložili s tím,že bychom ho chtěli změnit na SV,tedy aby mohl být jako stavební, při jednání obce,to v návrhu bylo vnesené,jako SV,ale jelikož se lidé stále odvolávají ohledně svých pozemků,tak za celé 3 roky nemůžeme udělat vůbec nic,jelikož území plán stále není schválený.... Proto mám dotaz,je možné,i když územní plán má rozjetý obec si to nějak zaplatit,aby to bylo rychleji a nemuseli jsme stále čekat na to, než lidé budou souhlasit se změnami svych pozemků?
Odpovědět
@monika_witschelova Leda snad uplatit ty, kteri se stale odvolavaji.
Odpovědět
@monika_witschelova Píšete, že se jedná o změnu ÚP, tak už asi obec nějaký má, každopádně, kdyby neměla, tak byste mohli stavět pokud byste sousedili se dvěma stavebníma pozemkama. Díky tomu jsme mohli stavět my, v obci, kde se také čeká na ÚP už přes tři roky...
Odpovědět
neexistuje způsob jak popohnat řešení ÚP. Je to jediný stavební papír který nemá žádný zákonný termín a jeho vypracování / změna / schválení je pouze na vůli zastupitelstva obce. Pokud je vás v obci takto postižených více, nebo spíše mnoho, můžete rozjet nějakou politickou aktivitu pro stanovení termínu ukončení dalších připomínek.
Odpovědět
@monika_witschelova i když si zaplatíte rychlo přepis, tak stejně je k tomu potřeba několik projednání na zastupitelstvu, pak to musí několik týdnů vyset a čeká se, jestli nebude mít někdo námitky, takže, pokud máte v obci takové potizisty, kteří budou dělat jen problémy a zdrzovat, tak se to asi nehne a lepší se poohlédnout jinde. My zadali o změnu územního plánu koncem roku a teď v srpnu máme prepsano.
Odpovědět
@monika_witschelova teď jsem si dotaz přečetla ještě jednou, pokud si obec dělá svůj územní plán a s tím mají lidé problémy, tak si pokud vám obec vyhoví můžete požádat o rychlo prepis, zaplatit si ho, ale stejně potřebujete to odsouhlasení ze zastupitelstva. Ale fakt asi bude záležet na ochotě starosty, vše vyřizovat 2x, když už jednu změnu ÚP řeší. My žádali koncem roku, starosta nám vše vybehal, my si to zaplatili, jelikož si obec přidala také nějaké pozemky, tak nám určitou částkou přispěli a za půlroku bylo přepsáno, ale je to mini vesnici, kde se všichni znají, přítel tam od mala jezdil k dědovi, takze vsechny zna osobne a vysli nam hodne vstric.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 6 měsících
Profilova fotka
@pettrus1210 Ahoj, mohla bych se zeptat, my taky žádali o změnu, chceme si postavit u našich v zahradě, kde je to vedené jako zahrada a chceme to na stavební pozemek. Na úřadě nám řekli, že oni to schválí bez problému. Ale celkově to bude trvat i dva roky. Co tedy bude trvat ty dva roky, když na obci to schválí víceméně hned. Je možnost, jak to nějak urychlit, když u vás to bylo za půl roku? Díky
Odpovědět
@jana_konecna ano, normálně to trvá i několik let, ale lze to udelat zrychlenou cestou, ta je placená. My platili cca 80000 a přepis trval půl roku. Obec schvaluje všechny ty studie a změny územního plánu co jim přijdou z úřadu územního plánování. Teď se musíte domluvit s obci jestli vám to vybehaji a nebo jestli si to vyberete vy a oni pouze schvali
Odpovědět
Profilova fotka
Zdravím, chci se zeptat..máme asi 200m nad vsí ornou půdu. Chtěli bychom tam stavět, ale není to v územním plánu k zastavění. Řešil někdo něco podobného? Vůbec tomu nerozumíme a nevíme jak to řešit, takže budu ráda za každou radu.
Odpovědět
nooo nechci nikoho strašit, ale my čekáme na změnu ÚP od roku 2013! 😞disappointed:(
Odpovědět
@nikit320 Zkuste probrat s odborem uzemniho planovani na MeU moznosti zmeny a pokud se nic nechysta, zvazte, zda zmenu neporidite na vlastni naklady. Pokud pozemek uz vlastnite, verim, ze to bude levnejsi, nez koupit jiny pozemek v plose v bydleni.
Odpovědět
Profilova fotka
@puhelin víte nakolik to vychází cenově cca?
Odpovědět
@nikit320 Kdyz budete pocitat se 100.000,-, nebudete pak moc prekvapeny :/
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?