Zahradní domek - stavební povolení

Dobrý den, chceme na zahradě postavit zahradní domek, do 25 m2 zastavěné plochy a do 5 m výšky. Chtěli bychom ho ale umístnit blíže než 2 metry od plotů sousedů. Prosím máte někdo zkušenost jak postupovat a co všechno zařídit. Souhlas sousedů není problém. Jak ale postupovat na úřadech? Děkuji za info. Katka
Odpovědět
@littlezuzu86 Požádáte o výjimku z obecných požadavků na výstavbu podle § 169 odst. 2 zákona č. 183/2006 Sb. (stavební zákon). Zeptejte se primo u vas na urade, co po vas budou chtit za dokumenty (zalezi na lokalite a na pripadnych problemech ze strany ucastniku rizeni nebo dotcenych organu). Spravni poplatek je 5.000,- (pokud se jeho vyse nezmenila). Obdrzite rozhodnuti o povoleni vyjimky a muzete stavet.
Odpovědět
řešili jsme to poměrně nedávno, zahradní domek máme umístěný cca 0,5 m od plotu souseda. Souhlas sousedů byl v pohodě, horší to bylo na SÚ, několikrát nám dali k přepracování Oznámení o umístění zahr. domku (třeba jen kvůli doplnění názvu nebo doplnění nějakého popisu/parametru toho domku)... nakonec se zadařilo a neplatili jsme ani tu vyjímku. Je to opruz, obvzlášť v případě, pokud sousedovi ten zahradní domek blízko plotu nevadí.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?