Zájem o stavbu svépomocí vzroste, důvodem je vstřícnější zákon

https://www.bydlet.cz/450148-zajem-o-...
Odpovědět
Profilova fotka
jo zejmena z duvodu ze diky novele stavebniho zakona se misty terminy na vyrizeni ohlaseni protahnou na nekolik mesicu :-D
Odpovědět
To je zase blábol :-D , kdo chtěl stavět svepomocí stavěl, co chtěl, bez ohledu na velikost.
Odpovědět
Profilova fotka
duvodem je hlavne to, ze dat to na starost firme je v 80% cesta do pekel....
Odpovědět
@mr_falko Ja bych byl trochu opatrnejsi s tim generalizovanim... at se tady zase zbytecne nedesi lidi, kteri stavet sami nechteji / nemuzou / neumi. Nevim, proc by to s firmou mela byt cesta do pekel v 80% pripadu. Jasne, jsou velmi spatne firmy (dle zkusenosti ostatnich asi napr. Ekonomicke Stavby), ale stejne tak bude hodne firem, ktere stavi kvalitni domy.
Odpovědět
Každý by měl spíše dělat, to co umí. Kdo neumí stavět domy nebo se nechce obsáhle samovzdělávat a plus tomu věnovat další mraky času a nervy, tak je normální, že to svěří těm, kdo to umí. To, že jsou firmy dobré, průměrné, horší a špatné platí obecně v mnoha oborech. V tomto oboru to řeší třeba reference a stavební dozor. Tím neschazuji stavbu svépomocí, ale vždy je něco za něco.
Odpovědět
@mr_falko Také nesouhlas, co např. záruky?
Odpovědět
Profilova fotka
@travas jak to myslis? na material? na praci? tak kdyz si to udelam sam, tak si za to taky sam rucim a vim, jak jsem to udelal, tudiz se nemusim bat, ze mi to treba nekdo nekde podela, ze? @mp77 s tim souhlasim, bohuzel o tech dobrych firmach se moc nemluvi a vecne se pretrasaji jen ty spatne, ktere nedodrzi terminy, ceny, odvedou praci velmi spatne nebo vubec....
Odpovědět
@mr_falko Myslím na kompletní stavbu s kvalitním dozorem. Pokud jsem sám tak kvalitní, že dokážu provést celou stavbu bez chyb a v patřičné kvalitě bez jakéhokoliv subdodavatele tak OK.
Odpovědět
Profilova fotka
@travas nikdo nerika, ze to bude bez chyb - delame to poprve, ze? Ale jsme perfekcionisti a detailisti a i kdyby nam to stavela firma, tak tam budem nad nima denne stat a cumet jim pod ruce. Zatim jsme subdodavatele nepotrebovali, netusim ovsem jak to bude napr. s elektrikou apod.
Odpovědět
@mr_falko a co doba stavění? A to jsem zastáncem svépomoci ale je nutné dobře zvážit pro a proti a zkušenosti jak stavby mohou dopadnout. A např. u elektriky již nemohou vzniknout nevratné chyby.
Odpovědět
Profilova fotka
@travas sli jsme do toho s tim, ze to bude trvat dele - ale nemame zadne velke prostoje a vcelku to odsypa, letos bychom se do konce prazdnin chteli prestehovat...celkova doba od vydani st. povoleni bude cca 2 roky a 3 mesice. Na to, ze to dela muz jen o vikendech.....
Odpovědět
@mr_falko Ještě mně napadla např. fasáda na kterou si málokdo troufne a dodavatel vám dá jen stěží záruku když neví jak je provedena stavba. Ale to jen na okraj co se týká těch záruk.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@travas podivej se do alba :-)
Odpovědět
@mr_falko OK.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?