Základovka bez stavebního povolení

Zdravím, minulý týden jsme dali žádost na stavební povolení, paní nám řekla že máme vše potřebné a že do měsíce nejpozději budeme mít stavební povolení. Do zimy by jsme nejraději udělali základovou desku ať na jaře můžeme okamžitě začít hrubou a i skrz hypotéku které se krátí doba. Můj dotaz zní, zdali by jste riskly to že začnete dělat skrývku a pásy než budete mít stavební povolení nebo raději počkali s tím že základovku už letos nestihneme. Stavbu budeme dělat svépomocí jedná se o novou čtvrť kde starostka prodlužovala vstup na pozemek skrz zkolaudování sítí. Budu ráda za každou odpověď 🙂 😉
Odpovědět
@lucy97 Z toho, co píšete, je jasné, že se to neutají. Takže Vám stavební úřad zastaví stavbu a dostanete pokutu. Co se týká té pokuty, tak záleží na tom, v jaké výši je Váš stavební úřad ukládá. Někde se dává cca 10 tisíc, jinde o řád výš. Zastavení stavby má za důsledek to, že to nynější povolovací řízení se zastaví, takže stavební povolení nedostanete. Na to SÚ zahájí řízení o odstranění nepovolené stavby. SÚ Vám přitom musí umožnit podat žádost o dodatečné povolení. Pokud ji podáte, všechno se povede znovu od začátku. Takže riskujete nejen významné prodloužení doby, než budete mít stavbu povolenou, ale i to, že pokud se mezitím změní nároky na budovy (vyhlášky, normy), budete je muset splnit. Ale je to každého věc, co je ochoten riskovat. Navíc každý SÚ se chová jinak, někde jsou benevolentnější, jinde postupují striktně podle zákona. Takže rady od lidí odjinud jsou Vám k ničemu. Pro Vás je důležité, jak to chodí v územním obvodu Vašeho SÚ.
Odpovědět
@lucy97 Takže starostka Vám dělá problémy a Vy chcete stavět bez povolení? Takže si samozřejmě koledujete o to, aby problémy pokračovaly. Navíc vůbec nemáte jisté, že to povolení dostanete. Že Vám to paní řekla, to ještě nic neznamená. Takových už bylo, kterým na poslední chvíli stavební úřad napsal, že je ještě něco potřeba.
Odpovědět
Profilova fotka
@lucy97 Určitě bych počkal na povolení viz jak píše milanq výše. Už z toho důvodu chování SÚ
Odpovědět
Profilova fotka
@lucy97 Dsotanete pokutu, pochybuju, že se to někde jen tak přejde. Záleží na daném SÚ, u nás se v r. 2020 dávalo 2 tis., ale bylo to u staveb, kde už bylo vše vyřízené, jen ještě nebylo oficiálně povolení vydáno.
Odpovědět
Jestli věříte tomu, že do měsíce od podání žádosti budete mít vystavené stavební povolení ... Ale možná na vámi příslušném SÚ je jiná praxe než ve zbytku republiky. Pokud je Váš pozemek opravdu na "očích" a již jste měli problémy se vstupy na pozemek, počkal bych jak píše milanq na povolení, protože si můžete situaci zkomplikovat. Nejde jen o finanční postih - pokutu, ale o to, že se řízení zastaví a značně prodlouží.
Odpovědět
@franti_p ale i výjimky jsou možné. Já podával žádost 22.12 a 4.1 jsem ho měl. Sám jsem tomu nevěřil, ale povedlo se 😂
Odpovědět
.@franti_p Taky jsme se vešli do měsíce s rezervou: 23.10. ohlášení stavby a 7.11. bylo povolení doma. Deska se lila 7.12.
Odpovědět
@blooddrunk Ale to jste neměl stavební povolení, ale souhlas s ohlášenou stavbou. To je trošku rozdíl.
Odpovědět
@jozkakomosny Maté pravdu, nicméně čekací doba na ohlášku také nebývá zrovna nejkratší.
Odpovědět
@blooddrunk Je to tak. Zvlášť když tam SÚ najde nějaký problém(ek).
Odpovědět
zdravím, tak jsem cca týden stavěli na černo. Minulý týden ve čtvrtek jsme dostali povolení 🙂 trvalo jim to necelé 3 týdny 😉 🙂
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?