Zamítavé stanovisko obce, jak potom postupovat?

Profilova fotka
Dobrý den, předběžně jsem si nechal od obce, ve které chceme stavět, vypracovat vyjádření k naší studii a bohužel jsem dostal zamítavé stanovisko kvůli vnějšímu vzhledu stavby. Obec ale nemá žádný právně závazný dokument, který by určoval jak má stavba vypadat. Budeme s obcí ještě jednat a zkusíme najít nějaký kompromis. Přesto by mě zajímalo, jak by se postupovalo, kdybychom se nedohodli. Jak moc se to může protáhnout? Stavební úřad s naší studií nemá problém.
Odpovědět
Dokument jak ma takova stavba vypadat neexistuje a dokonce nemusite mit kladne stanovisko od obce, ale temer jiste stavebni urad nepujde proti obci. Nejlepsi cesta je se dohodnout s obci a najit kompromis. Obec se vam do stavebniho rizeni prihlasi jako ucastnik rizeni a muze podat odvolani a s nejvetsi pravdepodobnosti da kraj za pravdu obci. Nejlepsi cesta je si projit okoli mista, kde budete stavet, vypracovat resersi, ze jsou kolem vas podobne domy (jestli si dobre pamatuji - mate kvard s rovnou strechou) s tou jit na obec a vysvetlit jim, ze uz tam podobne domy jsou. Pokud podobne stavby nejsou, asi obec nezlomite - i pak muzete podat zadost o stavebni povoleni, ale s velmi nejistim vysledkem. Zatim (musim zaklepat) nam se povedlo vzdy nazor obce zmenit a do rizeni jsme sli nakonec s kladnym stanoviskem.
Odpovědět
@jakuda nam nedala obec souhlas s delenim pozemku a stavebni urad to přesto rozdělil.
Odpovědět
@adelkav Obec má právo mluvit do toho jak si budete dělit vlastní pozemek?
Odpovědět
@fujit ano. K rozdeleni pozemku je potreba souhlas obce. U nas byl problem, ze obec nechce pozemky mensi nez 1000m2, ale nemaji to v uzemnim planu, proto stavebni urad rozdeleni povolil i pres zamitave stanovisko obce.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 letech
Dobrý den, prosím Vás, územně plánovací úřad v Kladně se vyjádřil tak, že jsme v souladu s územním plánem obce a dohoda o parcelaci se na náš pozemek nevztahuje. Obec ale tvrdí opak. S naší stavbou nesouhlasí a chtějí od nás sepsat dohodu o parcelaci od 15 lidí a další věci. Chtějí se odvolat. Pokud se územně plánovací úřad podruhé vyjádří kladně vůči naší stavbě, je možné obejít obec a dostat i tak stavební povolení ? Je reálná šance uspět u stavebního úřadu bez souhlasu obce ? Mockrát děkuji.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Dobrý den jdu si pro radu. V obci mám pozemek mezi x dalšími řada vlastníků chce na pozemcích stavět ale obec má svůj vlastní plán a pokud nebudeme souhlasit s jejich plánem tak nám nepovolí stavbu nikomu.chce všechny pozemky přeparcelovat a postavit maximálně 9 domu. i když přes silnici už stojí satelitní městečko.je možné aby obec takto nutila vlastníky pozemků aby souhlasily jen a pouze s jejich návrhem?? Údajně mají i investora který by vše zařídil a odkoupil pozemky kolem 1000-1500 za m2 jenomže běžná cena je 3-4000kč za m2. Děkuji za rady jak se bránit nebo jak toto vyřešit.
Odpovědět
Profilova fotka
Každá obec má územní plán, když si jej nastudujete, tak zjistíte potřebné, například moje rodná obec to má definované tak - dům 1 np s možným obytným podkrovím, sedlová střecha, hřeben střechy ve směru sever-jih, minimální velikost stavební parcely 1200 m2...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?