Započítává se garáž do 150m2?

Profilova fotka
Ahoj. Jak je to když - spolu s RD je postavena garaz, ze které ale nevedou interiérove dveře do domu. Takže byť má s domem společnou zeď, je to samostatna stavba, nejsou propojeny (z garáže se do domu musí venkem) - započítává se pak plocha garáže k ploše RD do mezní výměry 150m2? Děkuji
Odpovědět
@evaevaa Ano pocita, je to celkova zastavena plocha. Neni nitne aby dvere vedly do interieru. Mame to tak...
Odpovědět
Profilova fotka
Ano, počítá. Pokud se chcete vlézt do 150m2 a stavět na ohlášku, tak to v projektu rozdělte a garáž začnete vyřizovat až po získání stavebního povolení.
Odpovědět
Zdravím, osobně bych sledoval aplikaci novely stavebního zákona z 07/2017 a podle toho se v otázce hranice 150m² v projektu zachoval.
Odpovědět
Profilova fotka
@martin_fio Děkuji. Myslíte aplikaci do mobilu?
Odpovědět
ne, myslím až promítnou novelu platnou od 012018 do následných zákonů, vyhlášek a školení pracovníků stavebmích úřadů. Podle všeho po platnosti novely hranice 150m² padá.
Odpovědět
Ano počítá, jelikož Vaše garáž je stavebně propojená,musela by být garáž od Vašeho RD oddělena tj dva stavební objekty. Ani rozdělení jak píše "jakuda" Vám nepomůže jelikož potom budete řešit přístavbu a počítá se to co vznikne přístavbou né to co přistavujete. Novela zákona nabude účinnosti 1.1.2018 po tomto datu když podáte žádost pojede Váš stavební úřad podle novely a tam odpadá podle § 104 odst. 1 SZ je neomezená zastavěná plocha. Jinak zastavěn plocha je definována § 2 stavebního zákona.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?