Zase ten rozpočet - prosím poraďte

Profilova fotka
Hezký den všem, mám na vás už klasickou otázku ohledně rozpočtu na stavbu svépomocí :-) Chceme se do toho letos pustit s tím, že drtivá většina bude stavba svépomocí. Materiál na stavbu budeme mít v podstatě za výrobní cenu díky rodinným známým, elektriku nám bude dělat tatínek elektrikář atd. Na pozemku bude potřeba studna, a musíme udělat jímku. Elektřina je. Už známe i cenu materiálu na celou hrubou stavbu (cihly, příčky, strop...) - 280 000,- a máme i kalkulaci na okna - firma chce 80 000,-. Zastavěna plocha domu bude 130 m2 a obytná je 161 m2. Nad garáží nic nebude. Prosím vás zkušenější, co už máte postaveno, na jakou cenu byste domek odhadli? Rádi bychom se vešli do 2,2 mil. Kč. :-) Děkuji Vám moc za názory.
Odpovědět
Profilova fotka
A ještě bych chtěla dodat důležitou věc:-) Do samotného vybavení domu počítáme v podstatě jen novou kuchyň, ostatní budeme mít z bytu. Nepotřebujeme žádný luxus..., takže budeme hodně nakupovat v akcích. Děkuji moc.
Odpovědět
to Ti nikdo nerekne... zalezi na zdroji vytapeni, pak jestli radiatory nebo podlahovku a jakou, jake omitky, jaka fasada, jake dvere, jake obklady, jake podlahy, jake zatepleni strechy, jaka stresni krytina, jaky krov, jake schodiste, jake stropy, atd atd atd.. je to asi jako vestit z kristalove koule...meli by jste dostat rozpocet od projektanta a pak si zkus material nacenit. Mame mensi dum nez vy, zastavenou 112m, podkrovi, delame vetsinu svepomoci, a budeme radi kdyz to na 3 mil doklepeme :-( Samozrejme nakupujeme v akcich a pres zname, na cihly jsme meli slevu 52%. Puvodne jsme si take naivne predstavovala kolem 2,2mil.
Odpovědět
do 2,2 se svépomocí vejdete s přehledem... stačí u návrhu a výběru materiálů přemýšlet.
Odpovědět
Profilova fotka
Já taky myslím, že byste se mohli vydat. Když nebudou nějaké extra finanční výstřelky. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
to requied to effka84 Děkuji moc, z přemýšlení mě jde hlava kolem už teď, ale určitě je potřeba velmi dobře přemýšlet :-) . Mám nějaké své představy i rozpočet, ale jsem ráda za jiné nezaujaté názory. Ať vím, jestli ještě třeba něco změnit... Žádné výstřelky nebudou :-) Tedy aspoň ne z naší strany :-D :-D
Odpovědět
@maba1288 když já se vejdu se 150m2 pasivem do 1,1mil, tak 160m2 za 2,2 úplně bez problémů.
Odpovědět
Profilova fotka
@mitote Jo jasně, já vím, že záleží na spoustě věcí, ale tak kdo staví svépomocí asi ví, co mám na mysli tím "žádný luxus" ;-) Podlahové (teplovodní) bude dole, nahoře radiátory, fasáda , omítky , podlahy úplně obyčejné. Krytinu také budeme vybírat s ohledem na cenu. Schodiště betonové. Rozpočet od projektanta je asi na 3,5 mil. Kč.
Odpovědět
@maba1288 no my stavime svepomoci a treba nevim, co myslis tim "zadny luxus". Pro nekoho je luxus koupelnova baterka za tri stovky, pro jineho za tri tisice a pro jeste jineho za 30 tisic :-D Podlahy obycejne, to je co? To je kolik polystyreno? A anhydrit, beton nebo cementak? A obycejna podlaja je lamino, vinyl, dlazba nebo drevo? A v jake cenove relaci? Chapes co myslim? Je obycejna a obycejna ;-) Clovek si pod tim muze predstavit cokoliv. Ono my jsme take meli nejaky rozpocet, ale pak staci, aby te vypekla jedna firma, jako nas se strechou a clovek se vyda z penez daleko vic, nez pocital a je rad, kdyz mu prestane snezit do baraku 8-( Musis pocitat kazdopadne s rezervou a pocitej take s ti, ze s nejvetsi pravdeposobni ta rezerva padne. Pises take ze vc kuchyne, zase zalezi od koho jakou kuchyn, jak velkou a jake spotrebice. Muze stat 100tis z IKEA a nebo taky pul mice :-P Ja jsem pred stavbou byla velky optimista, ted je ze me uz maximalni pesimista.
Odpovědět
Profilova fotka
@mitote Koupelnová baterie kolem 1 000 Kč je pro mě dostačující. Účel splní. A o toto mi jde i u ostatních věcí. Na podlahy nejspíše anhydrid. Obyčejná podlaha je pro mě plovoučka za max 300,-/m2 :-) Kuchyň mám vybranou z Ikei no :-) Ledničku a mikrovlnku máme, takže jen sporák, trouba a myčka. A když jsme u toho je mezi anhydridem a betonem velký cenový rozdíl? Děkuji ti. :-)
Odpovědět
@maba1288 nejaky je, nevim jaky, my nakonec misto anhydritu delame cementak, ktery je jeste drazsi... ale behem stavby jsme se rozhodli na nekterch vecech - ktere se nedaji lehce vymenit, nesetrit.
Odpovědět
Profilova fotka
@mitote @maba1288 Tak tak. To co jde vymenit (napr. obyc plovoucka) tak klidne neco levneho, ale co nejde, radeji si priplatit, nez pak prebouravat koupelnu/podlahu.
Odpovědět
@ivusek je to tak, ja predevcirem spocitala finance a naprosto se zdesila, kam jsme uleteli, zadny 2,5 ale budem radi kdyz to do 3 bude... ale zase lepsi za 3 nez za par let bourat :-D
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@mitote ;-) To se neda nic delat, taky nam to uletelo. Tak jsme holt zrusili vinilove podlahy za 150.000 (nabidka od firmy material+prace) a koupili v OBI plovoucku, co meli v akci kdyz otvirali novej obhod ted v Brne za 120 kc/m2 (bezna cena 300kc/m2 co jsme koukali). Diky tomu jsme na podlahach za nejakych 20.000, polozime si je sami. A kdyz se nam za 5-10 let prestane libit nebo nebude slouzit, proste ji vymenime.
Odpovědět
@ivusek ja z toho jednu noc teda nespala :-P taky by to slo, koupit levnou podlahu, ale ja nas znam, my uz to pak nepredelame :-/ no proste na barak padlo i to, co bylo na plot a bazen a jeste asi stovka chybi :-P takze setrit...
Odpovědět
Profilova fotka
@mitote No my to taky tak berem, ze ji nejspis v dohledny dobe nepredelame, ale ani nam to moc nevadi. Sehnali jsme opravdu peknou ve stejnem drevenem dekoru jako mel byt puvodne vinil, takze je nam to ve finalne skoro jedno ;-) My treba s okolnima upravama zatim moc ani nepocitame, akorat musime mit plot kvuli kolaudaci (je soucasti projektu), ale pak treba nejake zahradni posezeni atd, to bude az na to bude.
Odpovědět
Profilova fotka
@ivusek co uz je jednou hotovy vetsinou clovek nepredelava, nebot se zjisti ze to funguje a to vetsinou ke stesti staci :)
Odpovědět
Profilova fotka
Děkuji všem za příspěvky. Ještě někdo by tu měl připomínu k ceně domu? Budu ráda :-) Děkuju
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?