Změna o proti projektu, částečné povolení a kolaudace

Dobrý den, stavím RD na stavební povolení a rád bych s vámi zkonzultoval tyto problémy: 1) O proti projektu jsem udělal změnu. Má garáž má s RD společnou zeď, ale není průchozí. O proti projektu jsem garáž prodloužil o 1m a v zadní části garáže jsem udělal wc a umyvadlo. V původním projektu toto nebylo. Změny mám hotové, ale nezaznamenané. Stačí když nakreslím a popíšu změny sám nebo je nutné zadat projektantovi? 2) Vyjímka, dočasné povolení k užívání stavby,... ? S rodinou (přítelkyně a děti) se musíme co nejdříve nastěhovat jinak bychom zůstali na ulici, ale zároveň musíme bydlet oficiálně - mít tam trvalý pobyt kvůli škole apod. V baráku mám hotové kompletně přízemí. Tzn. podlahy, koupelna, kuchyň, obývák, pokoj. První patro mám také připravené, ale chybí mne pouze schodiště, které budu mít až za cca 3měsíce. První patro užívat nebudeme. Máme tam pouze plynový kotel. Termostat máme ale v přízemí. Takže do prvního patra bych chodil pouze v případě poruchy plynového kotle. Je možnost dostat částečné povolení k užívání stavby ikdyž nebudeme mít schodiště? Jak toto povolení probíhá a co je vše k tomu potřeba? 3) Kolaudace, povolení k bydlení. Pokud bychom nežádali o vyjímku a počkali na dodělání schodiště a zažádali o kolaudaci tak jaké tam má stavební úřad lhůty? Do jakého termínu po žádosti o zkolaudování bychom měli RD zkolaudován? Děkuji za rady.
Odpovědět
otazka, aky velky je ten barak do/nad 150m2? 1 - myslim, ze staci zmeny vyznacit sam a mozno ani to nieje potrebne, zmeny sa zdokumentuju v ramci "kolaudacneho" rizeni, ale nieje nic lahsie nez si zavolat na stavebny urad. 2 - co tam mate miesto schodiska ? len nejaky provizor? 3 - je tam 30 dni od oznamenia o uzivnani.
Odpovědět
1. ta zmena velikosti domu mela nejprve projit procesem zmeny stavby pred dokoncenim. Az teprve pote jste mohl zmenu udelat. Zeptejte se na urade, jak se na to budou tvarit, protoze jste postavil v rozporu s povolenim. Jestli jsou vztahy s okolim v klidu, nemusel by to byt az takovy problem. To ale posoudi na urade. 2. Pokud je prizemi pouzitelne pro bydleni, tj. mate tam mistnost na hygienu a na spani, bud oddelenou, nebo takovou, kde nebudete varit, prikladat do kamen a vybirat je, pak by mohlo byt povoleno castecne uzivani stavby. S tim, ze po vas nejspis budou chtit zaklopit otvor pro schody, aby bylo jasne, ze nehrozi ohrozeni zdravi, kdyby se nekdo do patra bez schodiste a zabradli dostal. 3. od podani zadosti byste mohli do 30 dmu dostat souhlas s uzivanim stavby - za predpokladu, ze budete mit dum bez závad, nedostatku a vsechny papiry v poradku.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?